Marian Drăgulescu: Aurul olimpic lipsește din colecția mea

Marian Drăgulescu: Aurul olimpic lipsește din colecția mea

Marian Drăgulescu este protagonistul unui amplu reportaj public astăzi pe pagina oficială a Federației Internaționale de Gimnastică (FIG).

Articolul evidențiază performanțele gimnastului român, dar și ceea ce îl motivează pentru continuarea antrenamentelor de gimnastică.

Ca să știți, Marian Dragulescu (ROU) nu a crezut niciodată că va fi aici. Ce i-ar fi spus, în anii trecuți, cuiva care i-ar spus că în 2020 se va îndrepta spre a cincea sa participare la Jocurile Olimpice? Simplu. „Ești nebun, în niciun caz”, spune el.” Așa începe articolul dedicat singurului reprezentant al gimnasticii artistice masculine din țara noastră calificat la Jocurile Olimpice 2020.

Și iată că, la 39 de ani, Marian Drăgulescu se antrenează pentru o nouă participare la Jocurile Olimpice. Deținător a patru titluri mondiale la sol, patru la sărituri și un trio de medalii olimpice, Marian și-a consilidat deja poziția în rândul marilor personalități din lumea gimnasticii mondiale, alături de Nadia Comăneci, Daniela Silivaș, Sandra Izbașa și Cătălina Ponor. Și asta nu doar datorită longevivității sale în lumea gimnasticii, dar și a ceea ce poate.

Săritura care îi poartă numele este încă un etalon în gimnastica masculină, după cum se arată și în articolul publicat pe pagina FIG.

Iar anul viitor, când sunt reprogramate Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu va avea 40 de ani, ceea ce îi va conferi statutul de cel mai în vârstă gimnast participant la Jocurile Olimpice, după japonezul Masao Takemoto, care avea aproape 41 de ani la participarea la Olimpiada din 1960.

”Medalia olimpică de aur lipsește în continuare din colecția mea”, explică Marian Drăgulescu motivul pentru care nu renunță încă la gimnastică.

Marian Drăgulesci a fost aproape de aurul olimpic în 2004 și 2008, la sărituri, dar de fiecare dată, după o primă săritură aproape perfectă, greșelile de la a doua săritură i-au luat șansa de a câștiga mult-visatul titlu.

Accidentarea din 2012 l-a ținut pe Marian departe de Olimpiada din 2012 și de gimnastică, pentru a se hotărî să revină în sală în 2015, la 34 de ani.

”Sunt încă în formă și sănătos. Am familie, prieteni și oameni care mă susțin. Oamenii pe care îi întâlnesc pe rețelele de socializare îmi oferă vibrații bune și energie pentru a continua”, explică Marian Drăgulescu puterea de a merge mai departe în gimnastică.

În timpul izolării impuse de pandemia Covid-19, Marian Drăgulescu le-a arătat tuturor nu doar cine este gimnastul Drăgulescu, dar și omul Drăgulescu. Marian a început o serie de antrenamente pe care încă le transmite live pe pagina personală de Facebook, pentru a-i încuraja pe oameni să facă sport, și chiar și-a dezvăluit noul hobby – gătitul.

Referitor la amânarea Jocurilor Olimpice, Marian Drăgulescu nu se arată afectat de decizie, ci crede că ”îi ajută pe toți, sportivii și oamenii care iubesc sportul”, spune el. ”Vom avea timpul necesar pentru a ne pregăti și pentru a concura în cea mai bună formă.”, adaugă gimnastul român.

Marian Drăgulescu recunoaște că antrenamentele nu mai sunt la fel ca în tinerețe, dar este la fel de optimist.

”Nu mai pot face atâtea repetări cum făceam înainte”, recunoaște el. „Reflexele mele sunt puțin mai lente acum și nu mai sunt 100% la fel de sănătos. Am avut câteva intervenții chirurgicale la ambele picioare și am dureri la încheietura mâinii, la umăr, la spate și la genunchi … dar în rest, totul este perfect”, spune Marian Drăgulescu.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!