Lotul feminin olimpic de baschet intră în cantonament

Lotul feminin olimpic de baschet intră în cantonament

Lotul feminin olimpic de baschet 3×3 al României va intra de la mijlocul săptămânii viitoare în cantonament de pregătire la Complexul Olimpic “Sidney 2000” de la Izvorani.

Pregătirea de la baza sportivă a COSR va fi efectuată cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19, iar la începutul lunii iunie, atât sportivele, cât și membrii staff-ului tehnic, vor efectua testul Real Time PCR – COV-19 pentru a putea intra în cantonament. Până la aflarea rezultatelor acestor teste, sportivele se vor antrena individual la domiciliu, urmând ca din data de 4 iunie, în cazul în care nu există probleme medicale, să intre pentru următoarele trei săptămâni în cantonamentul de la Izvorani.

Pentru această primă acțiune organizată după ridicarea stării de urgență din România au fost convocate următoarele sportive: Mărginean Gabriela, Stoenescu Ancuța, Irimia Gabriela, Șipos Anca, Uiuiu Alexandra, Godri-Parau Annemarie, Stanici Florina Gabriela, Pavel Elisabeth, Ursu-Kim Sonia și Walker Ashley. Primele șapte sportive se vor pregăti trei săptămâni la Izvorani sub îndrumarea membrilor staff-ului tehnic, în vreme ce ultimele trei sportive, se vor pregăti în continuare de la domiciliu. Și asta, pentru că pivotul Elisabeth Pavel a revenit recent în țară din Italia și este obligată să-și petreacă următoarele două săptămâni în izolare la domiciliu, la Sibiu, în vreme ce Sonia Ursu se află în Coreea de Sud, iar Ashley Walker este în SUA.

După mai bine de două luni de pregătire individuală la domiciliu, lotul feminin olimpic de baschet reia pregătirea într-un cadrul organizat, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.

Conform planului de pregatire, staff-ul tehnic al lotului olimpic de baschet 3×3 are în vedere mai multe obiective referitoare la pregătirea fizică, tehnică, tactică și nu în ultimul rând la cea psihologică.

La finalul acestei acțiuni, componentele lotului olimpic de baschet se vor întoarce acasă pentru o săptămână, perioadă în care se vor efectua din nou antrenamente individuale on-line, urmând ca din data de 2 iulie să revină la Complexul Olimpic “Sidney 2000” de la Izvorani pentru cel de-al doilea cantonament de trei săptămâni, la care va participa și Eli Pavel.

România a obținut calificarea la turneul feminin de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alături de Rusia, China și Mongolia, grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019, România clasându-se pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!