Liga Naţională de baschet masculin va avea o singură grupă valorică

Liga Naţională de baschet masculin va avea o singură grupă valorică

Liga Naţională de baschet masculin va avea o singură grupă valorică din sezonul 2020-2021, indiferent de numărul de echipe înscrise în campionat, a decis, luni, Comisia de Competiţii a Federaţiei Române de Baschet, potrivit site-ului clubului CSM CSU Oradea, citat de Agerpres.

Toate echipele se vor confrunta între ele în dublă manşă pe parcursul sezonului regulat, data limită pentru înscrierea în sezonul 2020/21 fiind 15 iulie. Primele opt clasate la încheierea sezonului regulat se vor califica în play-off, care se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, în trei faze (sferturi de finală, semifinale, finala). Liga Naţională se va încheia cel târziu la data de 12 iunie 2021.

Sezonul competiţional ar urma să demareze pe 3 octombrie, cu meciurile din prima fază a Cupei României, iar o săptămână mai târziu se va desfăşura prima etapă a Ligii Naţionale.

Cupa României se va juca în dublă manşă, în sistem eliminatoriu. Numărul fazelor se va stabili în funcţie de echipele participante, turneul Final Four urmând să aibă loc în luna februarie 2021.

S-a stabilit că echipele pot avea cel mult şase jucători străini înscrişi pe foaia de arbitraj la meciurile din Cupa României şi Liga Naţională. În cupă este obligatorie utilizarea a cel puţin doi jucători români în permanenţă, dar unul trebuie să fie născut după 1 ianuarie 1998 (jucător autohton U23). În schimb, în campionat este obligatorie folosirea a cel puţin un jucător autohton, acesta trebuind să fie născut după 1 ianuarie 1998 în primele două sferturi. În sferturile 3 şi 4 acesta trebuie să fie autohton indiferent de vârstă.

FRB a decis, luna trecută, să anuleze sezonul 2019-2020 din cauza pandemiei de coronavirus şi să nu acorde titlurile de campioane naţionale.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!