Larisa Iordache revine în forță! Rezultate excepționale pentru România în prima zi la Campionatele Europene de Gimnastică

Larisa Iordache revine în forță! Rezultate excepționale pentru România în prima zi la Campionatele Europene de Gimnastică
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Larisa Iordache revine în forță după trei ani de pauză! Lotul național de gimnastică a pornit cu dreptul la Campionatele Europene de Gimnastică artistică feminină. România a obținut rezultate excepționale în prima zi a competiției care are loc în premieră la Mersin, Turica.

România a reușit performanța de calificare pe primul loc în clasament după prima subdiviziune, acumulând 159,496 puncte, anunță Federația Română de Gimnastică pe pagina oficială de Facebook.

România, calificată în finala pe echipe de pe prima poziție

România s-a calificat de pe prima poziție în finala pe echipe, potrivit site-ului oficial al competiției.

Lotul național de gimnastică este reprezentat de Larisa Iordache, revenită în competițiile de profil după trei ani de pauză din cauza unei accidentări la genunchi, alături de gimnastele Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță și Daniela Trică.

Fetele noastre au devansat echipele Ucrainei, Ungariei și Turciei.

Clasamentul final al echipelor calificate în finală arată astfel:

  1. România – 159.496 puncte
  2. Ucraina – 154.896 puncte
  3. Ungarie – 154.129 puncte
  4. Turcia – 147.129 puncte
  5. Republica Cehă – 142.229 puncte
  6. Croația – 140.064 puncte

Larisa Iordache, calificată în toate finalele pe aparate

Revenirea Larisei Iordache la competiție a reprezentat subiectul fierbinte al zilei. Iar Larisa a demonstrat că merită să fie în competiție.

Larisa și-a condus echipa în competiție pe echipe, România reușind să se califice în finală din poziția de lider. Mai mult, s-a calificat în finală la toate cele patru aparate.

Larisa s-a calificat de pe prima poziție atât la bârnă (13.633 puncte), cât și la sol de pe prima poziție (13.433 puncte). La paralele inegale s-a situat pe poziția a doua (13.566 puncte, la egalitate cu slovaka Barbora Mokosova), iar la sărituri pe a treia poziție (13.716 puncte).

România mai este reprezentată în finalele pe aparate și de Ioana Stănciulescu, la sărituri (locul 6, 13.383 puncte), Silviana Sfiringu, la bârnă (locul 2, 13.100 puncte), și Antonia Duță la sol (locul 2, 12.300 puncte).

Larisa Iordache are toate șansele la câte o medalie europeană la fiecare aparat, dar și cu echipa.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!