Jucătorii de rugby nu pot relua antrenamentele

Jucătorii de rugby nu pot relua antrenamentele
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Jucătorii de rugby nu pot relua antrenamentele, pentru că niciun club de rugby nu are capacitatea financiară de a respecta condițiile de cantonament impuse de Ministerul Tineretului și Sportului, a anunțat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, într-un interviu acordat Agerpres.

”Deocamdată nu va începe nimeni pregătirea pentru că nu au puterea financiară, ca şi la baschet sau handbal. Cine poate face lucrul ăsta? Doar echipele puternice, care au o bază personală”, a menționat Alin Petrache.

Jucătorii de rugby își doresc sunt pregătiți oricând să reia pregătirea sportivă, dar acest lucru nu se poate fără acces în bazele sportive.

“Noi suntem prima federaţie care a depus ghidul de reintrare în activitate. Noi suntem pregătiţi să ne antrenăm, pentru că de intrat în competiţie poate în septembrie se va putea. Pentru că normal, un sportiv are nevoie între 6 şi 8 săptămâni pentru a reintra în formă. Noi ne-am dori să intrăm în perioada de pregătire, aşa cum se poate, câte trei persoane cu distanţare socială, dar deocamdată nu avem voie să intrăm nici în baze. La fotbal intervine puterea financiară, cluburile de rugby au bani să plătească atât pentru a intra în cantonament pe o perioadă lungă de timp?”, a mai spus președintele Federației Române de Rugby.

Jucătorii de rugby ar avea o șansă de a relua antrenamentele doar prin organizarea unui turneu de pregătire tip cantonament susținut de Federația Română de Rugby.

“Eu aş fi vrut să intru în cantonament cu echipa naţională, cu 60 de persoane, câte 10 jucători de la fiecare echipă de SuperLigă. Încerc săptămâna viitoare să discut şi cu jucătorii de echipa naţională şi cu echipele din SuperLigă şi să intrăm într-un cantonament de acest gen, pentru că doar federaţia îl poate suporta. O echipă de club în momentul acesta de restrişte, în care toţi jucătorii şi antrenorii sunt trecuţi pe şomaj tehnic, nu poate să susţină un cantonament atât de lung, să le faci teste şi aşa mai departe”, a mai spus Alin Petrache.

Jucătorii de rugby ar putea să se reîntâlnească în competiții, abia în toamnă.

“Noi am propus ministerului să începem SuperLiga undeva în septembrie. Nu vrem să îngheţăm competiţia, pentru că avem timp să jucăm. Dorim ca până la finalul anului să încheiem toate campionatele, iar anul viitor să schimbăm structura de campionat, să înceapă primăvara devreme şi să se termine în toamnă târziu. Cred că putem face lucrul acesta”, a mai spus peședintele Federației Române de Rugby.

Jucătorii de rugby trebuie să respecte condițiile impuse de Ministerul Tineretului și Sportului pentru reluara sporturilor individuale în aer liber. Printre acestea nu se regăsesc şi sporturile de echipă, dar în cazul fotbalului este permisă reluarea antrenamentelor la finalul stării de urgenţă în condiţii speciale, sportivii urmând să intre în cantonamente închise doar după ce au efectuat testele pentru COVID-19.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!