Jocurile Olimpice în pericol! Anunțul oficialilor privind o nouă amânare

Jocurile Olimpice în pericol! Anunțul oficialilor privind o nouă amânare
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Chiar dacă Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru anul 2021, acestea sunt în pericol de a nu se ține nici de data aceasta. Înițial ediția Olimpiadei de la Tokyo ar fi trbuit să se organizeze în vara anului 2020, dar din cauza pandemiei acestea au fost mutate în speranța că se va remedia situația.

Guvernul Japonez a anunțat că olimpiada nu se va putea ține nici anul acesta din același motiv pentru care au fost amânate. Conform The Times, riscul ar fi mult prea mare și nu ar putea face față unui focar de infecție de așa anvergură. Plus că la Jocurile Olimpice vor fi prezenți sportivi din toate colțurile lumii, ceea ce ar fi devastator în cazul unei infecții cu COVID-19.

 

Jocurile Olimpice de la Tokyo, anulate

 

”Nimeni nu vrea să își asume să spună asta, dar adevărul este că e dificil să organizăm Jocurile Olimpice în această vară. Eu consider că nu se vor ține”, a declarat un membru al Guvernului japonez, potrivit sursei citate anterior.

Acum, oficialitățile de la Tokyo ar căuta o metodă prin care să anunțe oficial anularea Jocurilor Olimpice, dar să păstreze deschisă posibilitatea de a primi din partea Comitetului Olimpic Internațional organizarea evenimentul în 2032.

Toshiro Muto, directorul executiv al planului de organizare a Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat, totuși, recent că vaccinul anti-COVID va ușura organizarea evenimentului în această vară, dar că nu toate dificultățile vor fi rezolvate, chiar și cu vaccinul tuturor celor implicați.

”Odată ce vaccinarea va fi făcută în Statele Unite și în Europa, cred că nu e niciun dubiu că va avea un efect pozitiv asupra organizării Jocurile Olimpice. Totuși, nu va rezolva totul. Avem speranțe datorită vaccinului, dar, în același timp, suntem conștienți că nu putem fi dependenți de el”, a transmis Toshiro Muto.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!