Ion Țiriac a fost detronat! Cine i-a luat locul în topul miliardarilor

Ion Țiriac a fost detronat! Cine i-a luat locul în topul miliardarilor
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Ion Ţiriac nu este cel mai bogat român al momentului, coborând pe locul al treila în topul milionarilor! Ţiriac a avut cea mai impresionantă avere în trecut, dar lucrurile stau diferit în 2020.

Forbes România a prezentat datele actualizate despre averile celor mai influenţi oameni de afaceri, iar Ion Ţiriac nu mai este nici măcar pe locul 2 – aşa cum se întâmpla în 2019! Cu toate acestea, Ţiriac deţine o avere uriaşă, în valoare de 6 miliarde de lei.

Pe primul loc în topul milionarilor români se află acum Daniel Dines (7,7 miliarde de lei). Locul al doilea este ocupat de fraţii Dragos și Adrian Pavăl – 7,5 miliarde de lei.

Ion Ţiriac a coborât pe locul al treilea în topul celor mai bogaţi români

Ion Ţiriac continuă să îşi crească afacerile şi are o avere de 6 miliarde de lei, însă a fost depăşit în mod surprinzător atât de Daniel Dines, cât şi de fraţii Dragos și Adrian Pavăl! Evaluarea averilor celor mai bogați oameni de afaceri din România incluși în top are la bază metodologia de calcul realizată de Forbes România.

Evaluarea porneşte de la multiplii medii pentru cifra de afaceri, profitul net și capitalurile proprii, precum și un set de coeficienţi aplicabili fiecăruia dintre acești indicatori financiari, pentru estimarea cât mai corectă a valorii companiilor.

Cine sunt românii care au devenit mai bogaţi decât Ion Ţiriac

Daniel Dines, cel mai bogat român al momentului, a fondat in 2005, impreuna cu Marius Tîrcă, compania de softare UiPath, care dezvoltă şi vinde tehnologie Enterprise Robotic Process Automation (RPA), roboţii software creaţi de companie fiind programaţi să preia munca de tipul copy-paste a angajaţilor, eliberându-i de sarcinile tranzacţional repetitive care îi solicită inutil, scrie adevarul.ro.

Următorii pe podium, Fraţii Dragoş și Adrian Pavăl deţin compania Dedeman, care a cunoscut în 2019 o creștere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al șaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei. Ion Ţiriac este proprietarul turneului de tenis de la Madrid, are afaceri în domeniul importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor, dar şi în domeniul bancar.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!