Incredibil! Stadion de peste 45 milioane euro în orașul cu nicio echipă de fotbal în Liga I sau a II-a din România

Incredibil! Stadion de peste 45 milioane euro în orașul cu nicio echipă de fotbal în Liga I sau a II-a din România

Nu are nicio echipă în primele două ligi ale campionatului intern de fotbal, dar va avea stadion de peste 45 de milioane de euro.

Peste patru ani, Oradea va avea un stadion de cinci stele, care va fi amplasat într-o altă zonă a orașului decât actualul stadion local.

Potrivit publicației locale, Bihoreanul, Consiliul Local Oradea a aprobat în urmă cu două săptămâni indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de construire a viitorului stadion. Acesta va avea 16.291 de locuri, iar investiția totală se ridică la 45,68 milioane euro, fără TVA.

„Acest proiect va fi finanțat din fonduri guvernamentale, dar avem și noi cota noastră, care se referă la exproprieri în zonă”, a declarat primarul ales Florin Birta.

Stadionul va beneficia de o parcare subterană de 150 de locuri, de instalație de iluminat nocturnă, iar o parte dintre locuri vor fi rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora. Într-o aripă a stadionului va fi amenajat și un hotel cu 46 de camere, săli de conferință și un centru SPA.

„Eu sper că dacă totul merge în regulă în anul 2024 stadionul va fi funcțional”, a mai spus primarul orașului Oradea, care a precizat că municipalitatea plănuiește să amenajeze în jurul stadionului și alte terenuri pentru sportul de masă, inclusiv fotbal și tenis.

Oradea este reprezentată în campionatul intern de fotbal de Club Atletic Oradea, prezentă în Liga III.

Din 1910 (anul de înființare) până în 2017 (anul reapariției), Club Atletic Oradea a traversat numeroase povești pe care oamenii din prezent ai clubului sunt mândri să le împărtășească. CAO a intrat în istoria fotbalistică a României, dar și a Ungariei, cucerind titlul național în Ungaria, în 1944, iar mai apoi titlul din România, cucerit în 1949. Șapte ani mai târziu, sub denumirea de Progresul Oradea, echipa din Bihor a cucerit și Cupa României.

În primăvara lui 2017, echipa din Oradea a reapărut sub numele de Club Atletic Oradea, la 54 de ani de la dispariția sa. În 2017, CAO a fost înscrisă în Liga a V-a și la doar un an distanță, clubul din Oradea a promovat în Liga a IV-a, iar astăzi evoluează în Liga a III-a de fotbal din România.

Distribuie:

Citeste si:

  • Decizie finală! Sportivii români rămași fără medalii la olimpiadă...
  • Noi reacții emoționante venite de la mari campioni! A lăsat un „gol ur...
  • Rând pe rând, cluburile de fotbal aduc un omagiu. Napoli, în doliu...
  • Attachment

    Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!