Incredibil! Calificată la Australian Open, deși medicii i-au spus că nu va putea juca niciodată tenis

Incredibil! Calificată la Australian Open, deși medicii i-au spus că nu va putea juca niciodată tenis
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Medicii i-au spus că nu va putea juca niciodată tenis. Dar sportiva le-a demonstrat contrariul și a reușit calificarea la Australian Open.

Tânăra jucătoare de 20 de ani din Marea Britanie demonstrează tuturor că pasiunea, ambiția, munca și determinarea pot învinge orice obstacol.

Francesca Jones s-a născut cu o boală congenitală rară. Sportiva suferă de sindromul displazie ectrodactilie-ectodermală, care îi afectează atât membrele superioare, cât și membrele inferioare.

Francesca are doar 8 degete la cele două mâini, câte patru la fiecare, iar la piciorul dominant drept are doar trei degete.

Decizia medicilor care a ambiționat-o și mai mult

Iubitoare de sport încă de mică, Francesca a fost atrasă întotdeauna de sport. La vârsta de opt ani, medicii i-au spus însă că nu va putea juca niciodată tenis, pe de o parte pentru că îi va fi greu să susțină racheta, dar mai ales din cauza problemelor de echilibru cauzate de malformația de la picior.

Francesca nu s-a dat bătută. A fost supusă mai multor operații și a continuat să-și urmeze visul, în ciuda faptului că nu are membrele complete.

„Doctorii mi-au spus că nu voi putea juca tenis din cauza oricăror dezavantaje pe care credeau ei că le am”, a declarat Francesca Jones Federației Internaționale de Tenis (ITF).

Dar fix această veste a ambiționat-o și mai mult.

“Aceasta a fost oarecum decizia mea … Pentru că ați spus asta, o să dovedesc că vă înșelați”, a povestit Francesca.

Și exact asta a reușit tânăra. A demonstrat lumii întregi că greșește, că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, poți reuși oricâte minusuri s-ar părea că ai.

La vârsta de 10 ani, Francesca a fost acceptată la academia Sánchez-Casal din Barcelona, unde și-au început cariera și semifinalistul de la Australian Open din 2016, Johanna Konta, precum și fostul lider mondial Andy Murray.

A eliminat-o pe Monica Niculescu în calificările pentru Australian Open

Anul acesta, Francesca Jones a depășit toate așteptările reușind pentru prima dată calificarea la un turneu de Grand Slam.

„Joc doar cu un alt set de cărți”, a declarat Jones pentru BBC înainte de turneul de calificare.

Francesca Jones este cea care a eliminat-o pe Monica Niculescu în primul tur al calificărilor la Australian Open.

Iar în ultimul tur de calificări, jucătoarea din Marea Britanie a avut nevoie doar de o oră pentru a trece de Lu Jai-Jing și a-și asigura un loc pe tabloul principal la turneul australian.

Sportiva recunoaște că tocmai experiența grea prin care a trecut de-a lungul timpului îi conferă un avantaj suplimentar în fața adversarilor.

„Puterea mea mentală este unul dintre cele mai mari avantaje ale mele, dacă nu chiar forța mea cea mai mare”, a spus Jones, precizând că nu joacă din răzbunare, ci din pasiune și pentru a fi un model pentru ceilalți.

Planuri mari pentru tânăra jucătoare de tenis

Tânăra jucătoare, aflată pe locul 241 în topul WTA, are planuri mari nu doar în tenis.

”Am obiective mari de atins și vreau să schimb perspectiva oamenilor nu doar în legătură cu tenisul, ci cu sportul, în general. Mulți oameni se holbează la mine, îmi pun întrebări, mă compătimesc, iar alteori mă urăsc, dar eu niciodată nu am fost prea concentrată la ceea ce gândesc alți oameni despre acest sindrom. Nu cred că mă definește, însă cred că m-a făcut să devin persoana care sunt azi, o persoană mai bună și mai matură pentru vârsta mea”, a declarat Jones.

Francesca Jonesc spune că nu joacă din răzbunare, ci din pasiune și pentru a fi un model pentru ceilalți.

”Joc pentru a avea un impact pozitiv asupra persoanelor care îmi citesc povestea și sper că oamenii pot lua părțile pozitive din experiența mea”, a adăugat tânăra jucătoare.

Iar povestea ei continuă cu participarea în premieră la turneul de Grand Slam Australian Open, care va debuta pe 8 februarie la Melbourne.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!