Hai România! 4 finale într-o zi la Campionatele Europene de box pentru cadeți

Hai România! 4 finale într-o zi la Campionatele Europene de box pentru cadeți

Lotul de box al României are astăzi patru reprezentanți în finalele de la Campionatele Europene pentru cadeți, de la Sofia.

România va fi reprezentată în finalele pentru cat. +80 kg, 52 kg, 54 kg și 48 kg, toate meciurile fiind programate în aceeași zi.

Pugilista română Maria Botică s-a calificat, marţi, în finala cat. +80 kg, la Campionatele Europene de box pentru cadeţi de la Sofia (sportivi născuţi în 2004 şi 2005), după ce a învins-o pe ucraineanca Polina Cernenko, în semifinale, prin KO tehnic în repriza a doua.

Botică va lupta pentru aur cu poloneza Weronika Bochen, pe 2 decembrie, în aceeași zi în care vor mai lupta pentru aur și alți trei puglișiti români: Ionuţ Chiriac îl va înfrunta în finala cat. 52 kg pe rusul Stepan Şalapanov, Daniel Gîrleanu îl va avea adversar la cat. 54 kg pe ucraineanul Aider Abduraimov, iar Ana Romanţov îşi va încrucişa mănuşile cu rusoaica Alena Tremasova, la cat. 48 kg.

Până în acest moment, România a obținut șase medalii de bronz la Campionatele Europene de box pentru cadeți. Medaliile de bronz au fost aduse de Doruleţ Ţiu (cat. 60 kg) , Alina Creţu (cat. 66 kg), Maria Cimpoeru (cat. 75 kg), Ionuţ Pavel (cat. 46 kg), Saly Palapiuc (cat. 48 kg) şi Andra Sebe (cat. 60 kg).

Lotul României la Campionatele Europene de box pentru cadeți include 21 de sportivi, 13 la masculin și 8 la feminin.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!