Fotbalistul român care scrie istorie în Serie A! Ce record e aproape să întreacă

Fotbalistul român care scrie istorie în Serie A! Ce record e aproape să întreacă

Fotbalistul român care scrie istorie în Serie A! Ce record e aproape să întreacă.

Ștefan Radu, aproape să devină jucătorul cu cele mai multe meciuri pentru Lazio

Meciul de astăzi de la ora 16:00 dintre Lazio și Fiorentina reprezintă o dublă bucurie pentru jucătorul român, Ștefan Radu. În primul rând, pentru că a debutat la echipa italiană chiar împotriva celor de la Fiorentina, iar în al doilea rând, se află la doar 9 meciuri distanță de doborârea unui record istoric! Poate deveni liderul absolut în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în tricoul lui Lazio.

392 de meciuri a adunat Ștefan Radu pentru Lazio și a marcat 8 goluri, iar în privința numărului de trofee, a reușit să câștige trei Cupe și trei Supercupe ale Italiei.

Într-un interviu pentru revista clubului, Ștefan Radu a vorbit despre performanțele sale înaintea meciului cu Fiorentina:

”Îmi aduc aminte de debutul meu la Lazio, a fost chiar contra Fiorentinei, nu voi uita niciodată. Ajunsesem la Roma de doar 3 zile, mă antrenasem foarte puțin cu echipa. Dar voi ține minte toată viața, am câștigat pe Artemio Franchi. Eu sunt mândru de fiecare dată când îmbrac tricoul lui Lazio, mă bucur să fac parte din istoria clubului, dar mă interesează mai mult rezultatele de pe tabelă decât numărul meu de meciuri. Suntem pe locul 8 în Serie A, trebuie să luptăm cu furie pentru a urca în clasament,” a declarat Ștefan Radu.

Recordul nu este departe, mai ales pentru faptul că, liderul în ceea ce privește numărul de jocuri în tricoul celor de la Lazio, este Giusepe Favalli cu 401 de apariții, iar Ștefan Radu este în urma lui cu doar 9 prezențe. La cei 34 de ani, jucătorul român poate aduna încă 10 prezențe în tricoul echipei din peninsulă, mai ales că se află într-o formă fizică de invidiat.

 

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!