Fotbalistul român care a neutralizat jocul lui Maradona la Mondialul din ’90: ”Parcă mi-a murit cineva din familie”

Fotbalistul român care a neutralizat jocul lui Maradona la Mondialul din ’90: ”Parcă mi-a murit cineva din familie”
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

A fost adversar direct al lui Maradona la Mondialul din ’90 în meciul încheiat la egalitate. Acum este șocat de vestea morții marelui fotbalist argentinian.

În urmă cu 30 de ai, Iosif Rotariu (57 de ani) a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale naționala României împotriva Argentinei, de la Coppa del Mondo. În acel meci, rolul său era să nu-l scape din ochi pe căpitanul Argentinei și să-i neutralizeze jocul și orice șansă de a marca. Meciul s-a încheiat la egalitate 1-1, iar jucătorul român își amintește ce impact avea Maradona asupra fotbaliștilor români la acea vreme.

Reșițeanul stabilit în Timișoara juca în această seară, în orașul de pe Bega, un meci de fotbal cu prietenii. S-a oprit la pauză, s-a uitat la telefon să vadă dacă nu l-a sunat fiica sa, Kassandra, dar a găsit zeci de mesaje de la prieteni.

“Trăiam cu impresia că Maradona e nemuritor. A fost un Dumnezeu al fotbalului, peste Pele, Cruyff sau Messi. Avea acel talent cu care a fost înzestrat de la Dumnezeu. Am acasă trei casete video cu meciurile lui și multe CD-uri, am și reviste din lume cu el, de pe unde mergeam cu Steaua și cu naționala. Un talent ca el nu se va mai naște vreodată în fotbal sau cel puțin, eu nu voi mai trăi să văd”, și-a amintit Rotariu, pentru digisport.

Cel mai mare regret

Fotbalistul român era la un meci cu prietenii când a aflat vestea decesului lui Maradona și a fost complet șocat.

“Parcă s-a rupt ceva din mine când am văzut mesajele. Parcă mi-a murit cineva din familie, așa de tare m-a cutremurat vestea”, a declarat fostul mijlocaș, pentru digisport.ro.

Amintindu-și de meciul de la Mondialul din ’90 din Italia, Rotariu este mândrul de reușita tricolorilor, dar are un mare regret.

“Cel mai rău îmi pare că nu a venit niciodată în România și că nu am rămas cu un tricou de-al lui. Îmi pare rău că nu am mai ajuns în această viață să-i strâng mâna. Sunt trist, m-a răvășit total această veste”, a mai spus Rotariu.

Ciocnirea directă cu fotbalistul român, între amintirile lui Maradona

În această vară s-au împlinit 30 de ani de la întâlnirea România – Argentina din Campionatul Mondial de Fotbal din Italia. Comemorând acel meci, Rotariu povestea în vara acestui an că a jucat ”la limita regulamentului” împotriva lui Maradona.”La final i-am cerut să facem schimb de tricouri. Era foarte nervos. Mi-a luat tricoul și l-a aruncat în iarbă. Cred că aș fi reușit să-l obțin dacă aveam un pic de răbdare, să se calmeze. “, povestea Rotariu pentru gsp.ro.

„Dacă l-aș reîntâlni azi pe Maradona, nu și-ar aduce aminte de mine, cu siguranță. Dar i-aș povești un pic despre meci și ar realiza cine sunt. În primul rând, mi-aș cere scuze pentru faulturile comise asupra lui, dar am fost obligat să apelez și la această metodă pentru a-l bloca”, a mai spus fotbalistul român.

Iar Maradona chiar își amintea de fotbalistul român. La 30 de ani de la meciul dintre România și Argentina de la Coppa del Mondo, Maradona a făcut un rezumat al partidei pe paginile sale de socializare și nu a uitat să-l menționeze pe numărul 5 al României, fotbalistul Iosif Rotariu.

“A fost multă luptă, foarte fizică şi cu puţin fotbal. Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi puteam face foarte puţin. Dar nu eram nebun să ies”, a scris Maradona în această vară.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!