Fotbal cu declarație pe proprie răspundere. Ce se întâmplă cu meciurile echipelor din localitățile intrate în carantină

Fotbal cu declarație pe proprie răspundere. Ce se întâmplă cu meciurile echipelor din localitățile intrate în carantină

Mai multe localități din România au intrat în carantină în ultimele zile din cauza pandemiei de COVID-19. Unele au echipe de fotbal care se bat pentru primele locuri în Liga I și chiar ar trebui să găzduiască meciuri de fotbal în următoarea perioadă.

Potrivit Ligii Profesioniste de Fotbal, deocamdată nu a fost luată nicio decizie de amânare sau anulare a meciurilor echipelor de la cluburile sportive din localitățile intrate recent în carantină, dar că deplasările la meciuri se vor putea face doar în baza declarațiilor pe proprie răspundere.

Spre exemplu, membrii loturilor echipelor FC Viitorul și FC Hermannstadt vor avea nevoie de declarații pe proprie răspundere și de la angajatori pentru a disputa meciurile cu Academica Clinceni, respectiv, Astra Giurgiu. Localitățile Clinceni și Sibiu sunt deja în carantină, iar Constanța intră în această seară în carantină din cauza pandemiei de COVID-19.

”Localitatea Clinceni intră în carantină, dar nu va fi o problemă, s-a discutat cu autorităţile oraşului, se va disputa partida. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Hermannstadt, pentru că ei vor trebui să părăsească Sibiul, aflat, de asemenea, în carantină. Va fi nevoie de declaraţii pe proprie răspundere, de la angajator, unde se duc şi aşa mai departe. S-a discutat la nivelul structurilor locale şi au fost de acord. Pentru evenimentele sportive nu operează aceste interdicţii. Dacă vor apărea modificări, vom anunţa”, a declarat Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, pentru Agerpres.

Conform protocoalelor impuse de autorităţi, în localitățile în care s-a impus măsura de carantinare, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Meciurile de fotbal dintre Academica Clinceni – FC Viitorul, respectiv FC Hermannstadt – Astra Giurgiu, sunt programate în acest sfârșit de săptămână în Clinceni și Mediaș.

Distribuie:

Citeste si:

  • Rezultat neașteptat la autopsia lui Maradona! Investigația a fost soli...
  • Rând pe rând, cluburile de fotbal aduc un omagiu. Napoli, în doliu...
  • Ronaldo și Messi, tribut pentru Maradona. Legenda fotbalului argentini...
  • Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!