Fostă campioană mondială la gimnastică, s-a specializat în manichiură

Fostă campioană mondială la gimnastică, s-a specializat în manichiură
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

A fost campioană mondială la bârnă în urmă cu 10 ani, dar a lăsat în urmă gimnastica și are o nouă pasiune în care excelează la fel de mult ca în gimnastică: a devenit specialistă în manichiură.

Nevoită să se retragă la doar 18 ani, la doi ani după aurul la bârnă la Campiontale Mondiale de la Rotterdam din 2010, Ana Porgras se gândește destul de des la gimnastică, dar a descoperit o nouă pasiune care o face fericită.

”Fac tot ce ține de unghiuțe: cu gel, semi, exclusiv pentru femei. E o pasiune. Ideea e că nu o fac pentru bani, în mod special. Este o activitate care pe mine mă calmeaza, mă linisteste’”, a spus fosta campioană, pentru Ziare.com.

Ana Porgras locuiește în Brașov, unde se bucură de pasiunea ei pentru arta unghiilor. A creat chiar și o pagină de Facebook special dedicată creațiilor sale.

Fosta gimnastă a fost nevoită să se retragă din sport chiar înainte de Jocurile Olimpice din cauza accidentărilor. Momentul care a contribuit decisiv la alegerea ei a fost ultima accidentare suferită în decembrie 2011, fractură la cotul mâinii stângi.

„Simțeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări să o iau iarăși de la cap. Nu mai puteam merge înainte!”, explica Ana la vremea aceea.

Acum, nici nu îi vine să creadă că a trecut aproape un deceniu de la retragerea din gimnastică și îi este dor în special de competiții.

”Parca au trecut prea repede 10 ani de când m-am retras. Mai simt dor așa după concursurile de gimnastică. Asta este viața”, a mai spus fosta campioană monială, care în 2011, la finalul Campionatelor Mondiale de Gimnastică de la Tokyo a primit premiul Longines pentru Eleganță.

În scurta carieră de gimnastă, Ana a câştigat numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionalede gimnastică, printre care: bronz la paralele, la Mondialele din Lindra din 2009, aur la bârnă la Mondialele de la Rotterdam din 2010 și bronz cu echipa la Europenele de la Birmingham din același an.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!