Categories: Sp. individuale

Gabriela Szabo se resimte după COVID-19! Cu ce sechele a rămas

Fosta campioană Gabriela Szabo se resimte după COVID-19! Cu ce sechele a rămas sportiva și ce a declarat în privința vaccinării.

Declarațiile Gabrielei Szabo despre modul în care a reușit să învingă virusul COVID-19!

Gabriela Szabo a fost campioană olimpică în 2000, în proba de 5.000 de metri, cucerind argintul olimpic în 1996 şi 2000 în proba de 1.500 metri. Fosta mare atletă mai are în palmares trei titluri mondiale în aer liber şi trei în sală, precum şi două titluri europene în sală.

După retragerea din activitate, Szabo a fost vicepreşedintă a Federaţiei Române de Atletism şi director de marketing, precum şi ministru al Tineretului şi Sportului în perioada martie 2014 – noiembrie 2015.

În prezent, fosta mare campioană și una dintre cele mai importante atlete din România este președintă a clubului CSM București.

Cu toate că are un stil de viață sănătos și activ, respectând măsurile de distanțare împotriva coronavirusului, Gabriela Szabo a declarat că a fost infectată cu COVID-19:

“Eu am respectat regulile cu sfințenie, am purtat mască, m-am dezinfectat pe mâini, am păstrat distanțarea socială. Avem în club numeroase bariere de protecție, de la covorașele de clor de la intrare și până la dezinfectantul de pe biroul meu. Din păcate, am fost afectată de acest virus, în sensul că l-am contractat, nu știu de unde. Virusul este peste tot, e lângă noi, nu știi de unde îl iei. Am stat în izolare 14 zile, am avut o formă destul de ușoară de Covid, dar, după ce am ieșit din izolare, încă o lună de zile am simțit efectele acestui virus în organismul meu. E o stare de oboseală, e o stare ciudată, e și șocul că ai luat virusul, deși ai luat măsuri de prevenție”, a declarat Gabriela Szabo.

Stările prin care a trecut și decizia asupra subiectului vaccinării!

Incertitudinea prin care treci atunci când te lupți cu boala, a fost resimțită și de fosta mare atletă a României:

„Nu știi cum evoluează, în primele câteva zile este ok, dar în a 6-a, a 7-a, a 8-a zi el poate să o ia razna. Nu am făcut absolut nimic, decât la indicațiile medicului, în așa fel încât să nu fac automedicație și ferească Dumnezeu să faci automedicație acasă, doar că am auzit la vecinul că a luat nu știu ce pastilă. Recomand tuturor să fie foarte atenți și să nu facă tratament decât sub stricta supraveghere a medicului. O să discutăm și cu sportivii pentru a înțelege importanța acestui vaccin anti-covid, dar este la libera lor alegere, dacă se vaccinează sau nu. Eu, personal, o să mă vaccinez”, a adăugat fosta campioană.

Stilul de viață sănătos datorat sportului, continuat și în plină iarnă!

Sportul încă joacă un rol principal în viața fostei sportive, chiar dacă a resimțit pe deplin efectele post-COVID:

„Alerg cu foarte mare plăcere și acum, la minus 10 grade. Îmi pun pe mine hainele groase, mă plimb, alerg. Promovăm sportul ca și stil de viață sănătos pentru tânăra generație și atunci și noi trebuie să fim un bun exemplu. Mi-am dorit să nu las garda jos, să fac sport pentru sănătatea mea, pentru întreținerea mea. După Covid am avut probleme. Încă o lună de zile după coronavirus s-a simțit efortul. Mergeam, alergam, mergeam, alergam, nu puteam să fac efort susținut. Acum e ok, alerg și o oră fără sa simt efortul. În 2004, chiar făcusem un calcul câți kilometri am alergat și erau în jur de 80.000 km, adică de două ori circumferința Pământului”, a declarat Szabo pentru PRO TV Sport.

Ce părere are fosta campioană despre anul 2020 și încercările la care am fost supuși

Anul 2020 a adus numeroase dificultăți pe care fiecare dintre noi a trebuit să le depășească, iar Gabi Szabo a declarat că a fost nevoie de măsuri suplimentare la clubul bucureștean pentru a lupta cu pandemia:

“2020 a fost un an extrem de interesant, din toate punctele de vedere, iar unul dintre cele mai afectate domenii de activitate a fost sportul, pentru că a trebuit să îl întrerupem de pe o zi pe alta. Să le spui sportivilor că de mâine trebuie să stea în casă, o lună de zile, după care încă o lună de zile, să nu se antreneze, emoțional a fost destul de complicat pentru sportivi și antrenori. Până în acest moment, noi, CSM București, am efectuat cred că în jur de 1.000 de teste real time PCR pentru sportivi, tocmai pentru că ne-a interesat să ținem sub control această pandemie și acest virus. A fost un efort bugetar foarte mare, pentru că la începutul anului noi nu bugetasem aceste cheltuieli suplimentare și a trebuit să indentificăm surse de finanțare”, a declarat campioana.

Gabriela Szabo are o carieră profesională uimitoare, după ce în 1999  a fost desemnată cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei.

 

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago