Florentin Petre, întâlnirea cu paralela 45! Povestea impresionantă a fostului mijlocaș de la Dinamo

Florentin Petre, întâlnirea cu paralela 45! Povestea impresionantă a fostului mijlocaș de la Dinamo
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Astăzi este ziua de naștere a fostului fotbalist al lui Dinamo, Florentin Petre. Acesta a purtat tricoul “câinilor” timp de 11 sezoane, perioadă în care a dat tot ce a avut mai bun pentru echipa sa de suflet.

 

Fostul fotbalist a vorbit în emisiunea ProSport Live despre cariera sa și despre momentele grele din viață. Toată lumea a rămas surprinsă când acesta a spus cine l-a ajutat și în ce fel și a ținut să le mulțumească tuturor oamenilor care au fost alăuri de el și l-au ajutat să treacă de perioadele mai grele din viața lui.

Emblema lui Dinamo împlinește astăzi 15 ianuarie, minunata vârstă de 45 de ani.


Florentin Petre și momentele grele

Florentin Petre a povestit că atunci când a avut nevoie, Gigi Becali a sărit imediat în ajutor. Inclusiv Cristi Borcea l-a ajutat pe fostul fotbalist al lui Dinamo, atât moral, cât și foinanciar.

Sunt acasă cu familia, cu copilașii, mă simt foarte bine! Cifra 45 e una frumoasă pentru că mi-am îndeplinit tot ce mi-am dorit…

Singurul regret este că nu am jucat cu Dinamo în grupele Champions League. Am avut șansa de două ori. Mi-am dorit foarte mult, dar îi voi respecta pe toți oamenii cu care am lucrat acolo. La Dinamo am realizat lucruri extraordinare”, a spus fostul internațional, cu 371 de prezențe în primul eșalon.

Am avut hepatită și nu am jucat un an și două luni, apoi problema cu pescuitul când m-am electrocutat. Tocmai acum m-a sunat Sensei Niculae, care m-a ajutat foarte tare, îl voi respecta toată viața. Mă suna Cristi Borcea când eram bolnav, m-a întrebat dacă am nvoie de ceva.

I-am zis că nu, dar a doua zi m-am trezit cu un plic cu 10.000 de dolari. M-au ajutat mult frații Becali, de asemenea Cornel Dinu, mulți oameni.

Am avut o perioadă cu recidiva la hepatită și am făcut din nou interferon. Eram supărat, m-a ajutat Anamaria Prodan, după ce a vorbit cu Gigi Becali. M-a ajutat să iau un tratament revoluționar, foarte scump.

Gigi Becali a plătit atunci tratamentul, cred că în jur de 30-40.000 de dolari a costat. Mi-au dat lacrimile când a făcut acest gest”, a concluzionat Florentin Petre.

Florentin Petre are în palmares trei titluri, patru Cupe și o Supercupă cu Dinamo. A mai bifat un campionat și o Supercupă a Bulgariei cu CSKA Sofia. 52 de selecții și șase goluri a strâns la națională și a jucat la două turnee finale: Euro 2000 și Euro 2008.

Ce a spus Ionel Dănciulescu despre Florentin Petre

Un adevărat căpitan de echipă. Un jucător senzațional, umil, care s-a devotat fotbalului. Îi mulțumesc pentru susținerea arătată de-a lungului timpului pentru că și eu am trecut prin momente grele. Și n-a fost ușor, dar el a fost lângă mine.

Sper ca în scurt timp să facă trecerea către o echipă mai puternică. Merită, e un superprofesionist, are cunoștințe despre fotbal. Din păcate, oameni ca el, care sunt supercorecți, nu prea au de câștigat pe termen scurt. Dar poate pe termen lung va avea succes.

Au fost multe goluri marcate din centrările lui, îmi aduc aminte de multe dintre ele. Sărăcul el alerga foarte mult pe banda dreaptă, eu nu făceam mereu faza de apărare… El era leșinat!

Niciodată nu îmi reproșa nimic, dar dacă îmi spunea o făcea pe un ton frumos! Nu s-a plâns niciodată, pentru că a trecut prin multe greutăți. Merită să ajungă mai sus în meseria de antrenor.

El a fost mai talentat ca mine, dar eu am avut alte calități”, a recunoscut Ionel Dănciulescu.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!