Federația Română de Fotbal a decis ca banii din sancţiunile dictate pentru încălcarea protocolului medical să fie distribuite celorlalte cluburi

Federația Română de Fotbal a decis ca banii din sancţiunile dictate pentru încălcarea protocolului medical să fie distribuite celorlalte cluburi

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, joi, ca sumele strânse din sancţiunile dictate pentru încălcarea protocolului medical să fie distribuite celorlalte cluburi din eşalonul respectiv, informează site-ul oficial al FRF, citat de Agerpres.

“Comitetul Executiv aprobă cu majoritate (3 voturi împotrivă şi o abţinere a domnului Emilian Hulubei, exclusiv cu privire la cuantumul amenzilor) de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 18 din 12 iunie 2020 cu amendamentul că sumele provenite din eventualele sancţiuni dictate pentru nerespectarea protocolului medical vor fi distribuite către celelalte cluburi din eşalonul respectiv, cluburi care nu au încălcat protocolul, cu menţiunea că pentru Liga a II-a, dacă este sancţionat un club, sumele respective se vor distribui doar către cluburile participante în play-off-ul stabilit pentru finalizarea sezonului 2019-2020”, se arată pe site-ul citat.

Federaţia Română de Fotbal a stabilit prin decizia Comitetului de Urgenţă din 12 iunie sancţiuni cuprinse între 5.000 şi 100.000 de lei pentru cluburile din Liga I care încalcă protocolul medical emis de autorităţi prin care este reglementată desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus. Liga Profesionistă de Fotbal contestă sancţiunile suplimentare stabilite de FRF pentru cluburile din Liga I, precizând că acestea pot avea consecinţe negative asupra grupărilor.

Tot în şedinţa de joi, Comitetul Executiv al FRF a aprobat completarea componenţei Comisiei de Recurs prin numirea în calitate de membru al lui George Alexandru Ilie, prelungind totodată mandatul acordat comisiilor jurisdicţionale până la data încheierii anului competiţional 2019-2020.

De asemenea, FRF a decis prelungirea cu 10 zile a termenului prevăzut la art. 6 alin. 6 din Regulamentul privind condiţiile de participare în Liga a II-a. Noul termen este 10 iulie 2020, prin urmare deciziile organismelor jurisdicţionale se vor pronunţa în perioada 15-20 iulie 2020 – Comisia de Disciplină şi Etică, respectiv 25-30 iulie – Comisia de Recurs, recursul putând fi formulat în faţa TAS până la data de 5 august inlcusiv.

Distribuie:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!