Fără victorie și după plecarea lui Dan Petrescu. Mesajele jucătorilor CFR Cluj pentru fostul antrenor

Fără victorie și după plecarea lui Dan Petrescu. Mesajele jucătorilor CFR Cluj pentru fostul antrenor

CFR Cluj nu a reușit să obțină în primul meci după plecarea lui Dan Petrescu, împotriva TSKA Sofia, decât un scor egal. La final, jucătorii au ținut să transmită un mesaj fostului antrenor.

CFR Cluj a remizat cu TSKA Sofia, scor 0-0, în penultimul meci de calificare în primăvara europeană. În ”tur”, clujenii obținuseră în fața bulgarilor singura victorie din meciurile jucate în grupa A Europa League. Situația din ultima perioadă pare însă să-și fi lăsat amprenta asupra echipei care n-a reușit joi seara decât un egal alb în fața bulgarilor, chiar pe teren propriu.

Cu toate acestea, jucătorii CFR privesc acest scor cu optimism.

Fără antrenor principal, dar mulțumiți de rezultat

La meciul cu TSKA Sofia, clujenii nu au avut pe banca tehnică un antrenor principal, după plecarea lui Dan Petrescu. Oficialii clubului nu au anunțat încă un înlocuitor oficial, deși se pare că negocierile cu Edi Iordănescu sunt destul de avansate pentru preluarea postului.

Astfel, echipa a fost condusă de Marius Bilașco, managerul sportiv al clubului, care s-a declarat mulțumit că acest scor păstrează șanse de calificare în șaisprezecimile Europa League.

”E un rezultat de egalitate care ne dă speranțe că la următoarea partidă mergem cu încredere și cu șanse să câștigăm, să ne calificăm”, a declarat Marius Bilașco, pentru Digi Sport, la finalul meciului.

”Nu a fost un meci ușor pentru noi. Băieții chiar au avut atitudine, nimic de zis din această privință. Adversarul a avut calitate, cu jucători care pot face diferența. Au fost momente importante pe care n-am reușit să le gestionăm”, a precizat Bilașco.

Marius Bilașco este optimist și consideră că această remiză reprezintă un avantaj, pentru că permite echipei să își joace propria șansă în ultimul meci, împotriva Young Boys.

”Suntem nevoiți să marcăm la Berna. Era important să fim la mâna noastră înaintea ultimului meci. Nu era un sentiment plăcut. Vom vedea care va fi situația până atunci”, a mai spus managerul sportiv al CFR Cluj.

Marele regret al clujenilor

Din anumite perspective, remiza CFR Cluj – TSKA Sofia poate fi privită ca o victorie morală pentru clujeni, având în vedere perioada incertă prin care a trecut echipa, care s-a prezentat la meci fără un antrenor principal oficial. Rezultatul ar fi putut fi mai sumbru pentru echipa noastră, în fața unei echipe bulgare mai bine plasate, cu un suflu nou adus de noul antrenor.

După patru meciuri pierdute de CFR pe teren propriu, moralul jucătorilor era la pământ, iar plecarea lui Dan Petrescu și postul de antrenor rămas încă vacant nu crea contextul favorabil unei reveniri spectaculoase. Dar acest egal poate reprezenta un moment de resetare a echipei, un punct de a o lua de la capăt.

Chiar și portarul echipei, Cristi Bălgrădean, a recunoscut la finalul partidei că își pune speranța în această remiză de revenire a încrederii în rândul echipei, care traversează un moment mai delicat de ceva timp.

”După cele patru înfrângeri, ne-am pierdut și din încredere, dar sper că, odată cu acest meci, să ne revină încrederea și spiritul de care avem nevoie. Am fost într-o pasă proastă toată echipa, nu doar atacanții, dar sper că am trecut după meciul ăsta, să ne revenim. Am dovedit că suntem o echipă matură, unită. Și cred că puteam scoate o victorie la Berna și să mergem mai departe”, a declarat Cristi Bălgrădean.

Cu tot optimismul, Bălgrădean are un mare regret la finalul primului meci după plecarea lui Dan Petrescu.

”Mister probabil știa că va pleca. Normal că nu e plăcut că a plecat, era frumos dacă puteam câștiga în seara asta. I-am fi dedecat lui victoria și tuturor din stafful său”, a subliniat Bălgrădean.

Mesaj emoționant pentru ”Mister”

Fundașul central Cristi Manea nu a vrut să comenteze plecarea lui Dan Petrescu de pe banca tehnică a echipei, dar a ținut să îi transmită un mesaj.

”Vreau să-i mulțumesc în numele echipei. Ne-a învățat foarte multe și am câștigat multe trofee cu el. Eu mai ales, că era pe aceeași poziție cu mine, am avut ce învăța de la el. Îi doresc mult succes și sunt sigur că va reuși oriunde va merge”, a transmis Manea, în direct la Digi Sport, imediat după fluierul final al partidei.

Șansele de calificare în primăvara europeană sunt reduse dar nu imposibile. Pentru a obține calificarea în șaisprezecimile Europa League, CFR Cluj are nevoie neapărat de o victorie în ultimul meci din grupa, împotriva Young Boys Berna, meci programat în Elveția joia viitoare.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!