După șocul inițial de la Roland Garros, visează la toate titlurile de Grand Slam și o medalie olimpică

După șocul inițial de la Roland Garros, visează la toate titlurile de Grand Slam și o medalie olimpică

După șocul inițial de la Roland Garros, acum visează la toate titlurile de Grand Slam și o medalie olimpică.

Iga Swiatek a fost șocată în primele zile de după câștigarea turneului de Grand Slam de la Roland Garros, dar odată ce a depășit acest moment s-a ambiționat să își perfecționeze stilul de joc și să câștige și celelalte trei titluri de Grand Slam, dar și o medalie olimpică.

“Practic am fost șocat în următoarele trei zile. Nu ți-aș putea descrie emoțiile mele, pentru că nici măcar eu nu le înțeleg”, a declarat Swiatek pentru BBC Sport la scurt timp după întoarcerea ei în Polonia.

Emoțiile copleșitoare sunt justificate pentru tânăra jucătoare de tenis din Polonia, pentru că acest prim titlu de Grand Slam din cariera sa este de fapt și primul titlu de Grand Slam la simplu din istoria Poloniei. Totodată, Iga Swiatek a devenit și cel mai tânăr sportiv care câștigă turneul French Open de la victoria lui Rafael Nadal din 2005, dar și cea mai tânără campioană la simplu feminin de la Monica Seles în 1992.

În acest context, este de la sine înțeles că polonezii o privesc cu alți ochi pe tânăra sportivă, câștigătoarea neașteptată a turneului de la Paris din acest an, care a eliminat-o încă din optimi pe favorita numărul 1 a turneului, compatrioata noastră, Simona Halep.

„Mă simt ca și cum aș face istorie. Simt că viața mea s-a schimbat complet și încerc să mă obișnuiesc cu asta. Am revenit într-o Polonie total diferită. Acum sunt mult mai cunoscută și mai apreciată. Simt că sunt susținută și asta e minunat”, spune tânăra campioană, care nu se lasă influențată de această subită celebritate, ci se concentrează pe viitoarele turnee de tenis.

Cea mai recentă câștigătoare de la Roland Garros visează acum să câștige toate turneele de Grand Slam și chiar o medalie olimpică, spiritul de luptătoare fiind insuflat de tatăl său, Tomasz Swiatek, canotor care a făcut parte din echipa de patru a Poloniei la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988.

”Mi-am dorit întotdeauna să câștig toate cele patru Grand Slam-uri și să am o medalie olimpică și mereu m-am gândit la asta ca la un vis. Dar acum, de când am câștigat turneul French Open, a încetat să mai pară un vis atât de îndepărtat pentru mine”, a recunoscut Iga Swiatek.

Visele jucătoarei de tenis din Polonia sunt chiar mai mari decât obținerea unor titluri de Grand Slam. ”M-aș bucura dacă ar reuși să am o influență reală asupra tenisului din Polonia”, a mai spus pentru BBC câștigătoarea turneului de Grand Slam din acest an.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!