Doliu în lumea tenisului! Un mare antrenor a murit

Doliu în lumea tenisului! Un mare antrenor a murit
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Lumea tenisului mondial a primit astăzi o veste cumplită. Un mare antrenor de tenis a trecut în neființă la vârsta de 67 de ani. Acesta a antrenat de-a lungul carierei sale o mulțime de tenismeni. Pe lista celor care au avut preformanțe uluitoare datorită strategiei exemplare de antrenament a lui Bob Brett, se află nume precum Boris Becker sau Goran Ivanisevic.

Cauza morții sale a fost una teribilă. Acesta aflase de curând că suferă de o boală incurabilă și foarte agresivă.

Ce boală avea marele Bob Brett

Australianul Bob Brett, fost antrenor al jucătorilor Boris Becker şi Goran Ivanisevic, a murit la vârsta de 67 de ani, informează lequipe.fr.

La jumătatea lunii octombrie, o postare pe Facebook publicată de fostul jucător sud-african Johan Kriek (de două ori câştigător al Australian Open în 1981 şi 1982), a dezvăluit că Brett, suferind de cancer, mai avea doar două luni de trăit.

Ce l-a făcut să se apuce de antrenorat

Brett şi-a început cariera sub îndrumarea legendarului antrenor Harry Hopman în 1974, pentru care a lucrat timp de cinci ani, înainte de a deveni mentorul multor mari jucători, cum ar fi Boris Becker (din 1987 până în 1991), Goran Ivanisevic (1991-1995), Mario Ancic, Andrei Medvedev, Nicolas Kiefer şi Marin Cilic, relatează News.ro.

Brett a dat numele primei academii de tenis create de Patrick Mouratoglou, în 1996, Elite Team Bob Brett, de la Montreuil-sous-Bois, în regiunea Parisului.

“Sunt extrem de întristat de dispariţia lui Bob Brett, cu care am lucrat şase ani şi care m-a învăţat atât de multe la începutul carierei mele de antrenor”, a declarat Mouratoglou, pe Instagram.

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!