Dispare tricoul cu numărul 10 din fotbalul mondial? Solicitare incredibilă la FIFA

Dispare tricoul cu numărul 10 din fotbalul mondial? Solicitare incredibilă la FIFA
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Dispare tricoul cu numărul 10 din fotbalul mondial? Solicitare incredibilă la FIFA făcută de un important antrenor din Europa, în semn de apreciere față de Maradona.

Propunere incredibilă pentru FIFA. Tricoul cu numărul 10 să dispară!

Antrenorul echipei franceze Olympique Marseille, portughezul Andre Villas-Boas, a cerut Federaţiei Internaţionale (FIFA) să retragă tricoul cu numărul 10 din fotbal în onoarea lui Diego Maradona, care a decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani.

Maradona a fost considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, iar fanii argentinieni îl considerau ”El Dios” – Dumnezeu. Declarația antrenorului lui Marseille:

”Maradona, da, este o veste tristă, mi-ar plăcea ca FIFA să retragă tricoul cu numărul 10 din toate competiţiile, la toate echipele”, a declarat Villas-Boas după ce Marseille a pierdut acasă cu 0-2 meciul cu FC Porto din Liga Campionilor. ”Ar fi cel mai frumos omagiu pe care i l-am putea aduce. Este o pierdere incredibilă pentru lumea fotbalului”, a mai spus tehnicianul.

Napoli, fostul club al lui Maradona, nu a folosit tricoul cu numărul 10 din anul 2000, în semn de respect pentru jucătorul a condus-o la câştigarea mai multor trofee, iar Villas-Boas consideră că FIFA ar trebui să procedeze la fel.

FIFA a anunţat anterior că nu îi va permite Argentinei să renunţe la numărul 10.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!