Diana Bulimar: Sportivii au o altfel de copilărie

Diana Bulimar: Sportivii au o altfel de copilărie

Invitată la Antena Stars, marea fostă gimnastă Diana Bulimar a povestit despre copilăria petrecută în sala de gimnastică.

”Mie mi-a plăcut copilăria pe care am avut-o! Lumea spune că sportivii nu au copilărie, dar nu este așa. Sportivii au o altfel de copilărie. Vezi multe locuri, înveți limbi străine”, a povestit Diana Bulimar.

Didi, așa cum o cunoaște toată lumea, spune că a avut o copilărie împlinită.

”Mi-am dorit să ajung pe podium, să mi se cânte imnul.. Și asta s-a întâmplat”, spune Diana.

Diana Bulimar a povestit și despre cât de mult a muncit să ajungă la toate performanțele obținute, dar și despre operațiile suferite în copilărie. Diana are cinci operații la genunchi și una la tendonul lui Achile, dar prima operație a fost cea mai grea.

”După prima operație a fost un moment foarte greu, m-am gândit chiar să renunț la gimnastică”, a mărturisit Didi.

Diana Bulimar a dezvăluit și care a fost motivul care a făcut-o să nu renunțe și să se întoarcă la antrenamente.

”Părinții mei au fost foarte echilibrați. Mi-au spus: dacă vrei să renunți, mâine venim la tine și te luăm acasă și ne concentrăm pe școală și altele, dar gândește-te înainte la anii în care ai muncit și la nivelul la care ai ajuns. Și am ales să merg mai departe”, a spus Diana.

Diana nu regretă nimic, nici munca, nici sacrificiile, nici distanța de casă și părinți, dar crede că accidentările sunt într-adevăr cea mai grea provocare în viața unui sportiv.

”Prima săptămână de după o operație e foarte grea, când ți se spune că nu poți călca pe picior, ești foarte dărâmat. Dar există antrenori, există părinți care te susțin. Iar în gimnastică există un aparat care se numește paralele… Și am exersat la paralele mult, în perioada aceea”, a mai spus Diana Bulimar.

Diana Bulimar a publicat anul trecut o carte pentru copii – ”Povestea lui Didi” – iar în prezent este antrenoare de gimnastică.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!