Destinul unor românce, schimbare totală datorită celui mai vizionat serial de pe Netflix

Destinul unor românce, schimbare totală datorită celui mai vizionat serial de pe Netflix
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Destinul unor românce, schimbare totală datorită celui mai vizionat serial de pe Netflix. Promovarea spectaculoasă a interesului pentru sport.

Cea mai vizionată mini-serie de pe Netflix, promovare spectaculoasă a șahului

Serialul „The Queen’s Gambit”, de pe Netflix, s-a transformat într-un adevărat fenomen. Cu 62 de milioane de vizionări în mai puțin de o lună de la lansare, „Queen’s Gambit” este cea mai urmărită miniserie difuzată vreodată de Netflix. Consumul de șah în online e de patru ori mai mare acum față de anul trecut, asta se vede și în trendurile de pe Google sau în numărul de descărcări de aplicații mobile pentru șah.

Serialul le-a adus în atenția presei pe două surori românce, cu dublă cetățenie, americană și canadiană, și care țin lecții de șah online pe Twitch sau YouTube. Deodată, toată lumea vrea să vorbească cu ele. Andrea, care are 18 ani și Alexandra Botez, în vârstă de 25 de ani, au apărut într-un interviu și au explicat întregul fenomen:

„Mi-a fost mereu jenă să spun că sunt jucătoare de șah. Mereu aceeași prejudecată: „Ești o tocilară”, sau „Nici nu arăți ca un jucător de șah.”„Toată lumea glumea pe seama mea și îmi spunea că șahiștii sunt niște tocilari, că sunt anti-sociali, dar uite că imaginea se schimbă acum, cu filme ca „The Queen’s Gambit”, care schimbă stereotipurile”.

Lumea șahului, promovare inedită în rândul a milioane de oameni

„Despre stereotipuri? Da, mulți jucători consumă alcool, e de fapt o întreagă cultură a alcoolului asociata șahului. Jucătorii de top sunt totuși foarte atenți și nu consumă alcool înaintea campionatului mondial, de exemplu. Ca fată, ai parte și de reacții negative. De exemplu, sunt oameni care spun: „Lumea nu se uită la voi să vadă cum jucați șah, ci pentru că sunteți femei.” Câteodată ne mai spun și alte lucruri, pe care nu o să le dezvălui acum.”

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!