Delegaţie de sportivi români, blocată în hotelul Crowne Plaza, din Santiago de Chile

Delegaţie de sportivi români, blocată în hotelul Crowne Plaza, din Santiago de Chile
  • Postat de: Virgil Munteanu
  • in
Delegaţia României, formată din 2 antrenori și 23 de sportivi, care participă la Campionatul Mondial de Karate Junior WKF din Chile e blocată în hotelul în care este cazată, din cauza violențelor care au loc în capitala Santiago de Chile. De câteva zile, sunt lupte de stradă în capitala statului sud-american, iar zona din jurul hotelului e incendiată, din ee înțelegem. Sportivii nu pot părăsi incinta şi cer ajutorul autorităţilor române. Federaţia de profil din Chile a transmis un comunicat în care dă asigurări că toţi sportivii care participă la acest turneu sunt în siguranţă.
Octavian Amzulescu, preşedintele Federaţiei Române de Karate, a declarat pentru DigiTV:

Sportivii sunt în siguranță, sunt cazaţi la hotelul Crowne Plaza, din Santiago de Chile, unde sunt cazate toate delegațiile, toate, majoritatea delegațiilor, deoarece acolo este cartierul general al acestui Campionat Mondial de Karate WKF Juniori, Cadeți Under-21. Doamna ambasador Monica Știrbu este în permanență şi în permanent contact cu ei. A trecut ieripe la ei pe la hotel, s-a asigurat că totul este în regulă, le-a oferit orice fel de asistență este nevoie. Nu este absolut nicio problemă, nu este nici un pericol, sunt în siguranță toți, atât doar că ar fi bine să nu iasă din hotel, pentru că da. dacă te confunzi cu mulțimea, dacă te duci printre ei s-ar putea să mănânci un pic bătaie, dar în rest nu este absolut nici o problemă.
Campionatul Mondial de Karate WKF Juniori, Cadeți Under-21, nu a început. Această urmează să se desfășoare de joi până duminică. Deocamdată nu există informația că acest campionat s-ar fi anulat.  În acet moment se așteaptă decizia autorităților chiliene, în speță și Federația de Karate din Chile, dacă anulează sau nu acest campionat. Dacă nu sunt probleme și campionatul se va ține, sportivii se vor întoarce după campionat în cursul zilei de luni.
Amintim că Președintele Chile, Sebastian Pinera, a declarat duminică, că țara sa se află „în război”, după trei zile în care a fost zguduită de revolte și jafuri care au lăsat în urmă șapte morți.
Distribuie:

Citeste si:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!