Categories: Special

Decizie neașteptată a noului ministru al Sportului! Plus o premieră pentru România

Noul ministrul al Sportului, Eduard Novak a luat o decizie neașteptată pentru fanii sportivului. În plus, acesta a anunțat o premieră pentru România.

Eduard Nova, demisie după șapte ani

Noul ministru al Tineretului și Sportului, campionul paralimpic Eduard Novak, a decis să demisioneze din funcția de președinte al Federației Române de Ciclism.

Novak, singurul campion paralimpic al României, ocupa această funcție din 2013, fiind unul dintre cei mai importanți susținători și reprezentanți ai acestui sport din țara noastră.

”În virtutea noilor mele responsabilităţi în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, mi-am înaintat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, un proiect de suflet, în care am investit şapte ani de muncă, pasiune şi încredere în viitorul acestui sport”, a anunțat Eduard Novak pe Instagram.

Noul ministru dovedește încă o dată că își ia foarte în serios noua funcție și își dorește să se ocupe cât mai eficient de noile atribuții.

Premieră pentru România

De altfel, noul ministru al Sportului, Eduard Novak, a dezvăluit planuri mărețe pentru viitorul sportului românesc. acesta și-a propus să ducă România în primele 15 țări medaliate la competiții și să atragă 1% din PIB pentru investiții în sport.

În plus, a promis o premieră pentru România în domeniul sportiv.

Novak a anunțat că în mandatul său se va construi cel puțin un velodrom în România. În prezent, țara noastră nu are nicio astfel de facilitate funcțională.

Chiar dacă, teoretic, există un velodrom în cadrul complexului Dinamo, acesta nu poate fi folosit. Acolo există un proiect de construcție a noului stadion de fotbal, iar zona în care se află velodromul este în paragină.

 “Vrem să le oferim olimpicilor posibilitatea de a câștiga medalii, să revenim măcar la nivelul la care a fost România la Sydney. Am inițiat foarte multe discuții pentru construirea unui velodrom, am discutat la Miercurea Ciuc, Timișoara, la Cluj ar fi interes. Acum șase-șapte ani, nimeni nu pomenea de velodrom. De trei ani am început să organizez campionate naționale în Plovdiv, să conturăm o echipă națională de velodrom, iar din ce în ce mai multă lume vorbește de velodrom. Este inevitabil să nu fie construit unul, două sau trei velodroame în România”, a spus ministrul Eduard Novak, la Digi FM.

În prezent, cicliștii din România se antrenează la Plovdiv, în Bulgaria, unde există un velodrom funcțional.

Novak nu a anunțat încă nimic decisiv privind participarea sa la Jocurile Paralimpice din acest an, fiind calificat înainte de numirea sa în funcția de ministru.

 

 

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago