Decizie finală! Sportivii români rămași fără medalii la olimpiadă

Decizie finală! Sportivii români rămași fără medalii la olimpiadă
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Veste devastatoare pentru sportul românesc. Halterofilii români Roxana Cocoș, Răzvan Martin și Gabriel Sâncrăian au fost descalificați de la Jocurile Olimpice, competiție desfășurată în 2012, pentru dopaj.

Jocurile Olimpice la care au participat cei trei sportivi români s-au desfășurat la Londra, în urmă cu opt ani.

Sportivii români Roxana Cocoș, Răzvan Martin și Gabriel Sâncrăian, descalificați de la Jocurile Olimpice din 2012

Decizia a fost luată de Comitetul Internațional Olimpic. Lui Răzvan Martin i se retrage medalia de Bronz și Roxana Cocoș rămâne fără medalia de argint. Din păcate pentru sportul românesc, decizia este definitivă.

Roxana Cocoș (30 de ani) și Răzvan Martin (28 de ani), doi sportivi din România care au luat medalii la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, au fost depistați pozitiv la reanalizare de către Comitetul Olimpic Internațional (COI) pentru folosirea de steroizi anabolizanți!

Aceștia au folosit stanozololul, care este un steroid anabolizant disponibil sub formă injectabilă și tablete, cu puține efecte secundare și adaptat pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea fizică și să grăbească procesul de ardere a grăsimilor.

La Jocurile Olimpice de la Londra, România a obţinut două medalii la haltere, argint prin Roxana Cocoş (69 kg) şi bronz prin Răzvan Martin (69 kg). Acesta din urmă a fost depistat pozitiv în aprilie 2013, la Stanozolol, după Campionatele Europene de la Tirana, unde cucerise două medalii. El a redevenit eligibil pentru competiţii în 2015, după două sezoane de suspendare.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!