Decizie de ultimă oră! România riscă să piardă meciurile de la EURO 2021

Decizie de ultimă oră! România riscă să piardă meciurile de la EURO 2021
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Decizie de ultimă oră! România riscă să piardă meciurile de la EURO 2021.

România ar trebui să găzduiască trei meciuri din Grupa C de la EURO 2020/2021!

Statul român a demarat o serie de lucrări speciale pentru a putea găzdui cele trei meciuri din Grupa C de la EURO 2020/2021. Gazdă alături de Amsterdam, Bucureștiul trebuia să ofere toate condițiile pentru membrii grupei, și anume: Olanda, Austria, Ucraina și Macedonia de Nord.

Au fost construite stadioanele Steaua, Giulești, Arcul de Triumf pentru a putea oferi o bază de antrenament pentru meciurile din grupă, iar Național Arena să fie stadionul principal.

Se pare că pandemia de COVID-19 ne-a ajutat într-o primă fază deoarece nu reușeam să ducem la bun sfârșit toate lucrările la noile stadioane, însă se pare că acum, tot pandemia de COVID-19 ar putea să ne lase fără titlu de țară gazdă a celor trei meciuri din grupele EURO 2020-2021!

Turneul final EURO 2020/2021 se va desfășura într-o singură țară?

În urma unei declarații emise astăzi, directorul general al celor de la Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, declară că, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, se gândește la schimbarea regulilor de desfășurare a competiției!

Mai exact, competiția ar urma să se desfășoare într-o singură țară, nu în 12 țări pe tot continentul, din cauza pandemiei de COVID-19!

Competiția, o imensă sursă de venituri pentru organismul de conducere al fotbalului european și federațiile naționale, a fost amânată cu 12 luni din cauza pandemiei și este programată să înceapă pe 11 iunie:

„Nu trebuie să uităm că ideea acestei sărbători speciale a turneului a apărut atunci când coronavirusul nu exista. A fost o inițiativă a Comisiei UE, care dorea ca fotbalul să fie arătat în toată Europa. Știu însă că președintele UEFA, Aleksander Ceferin, care este incredibil de atent cu privire la coronavirus, se întreabă dacă nu ar avea mai mult sens în aceste zile să joace turneul într-o singură țară. Asta ar fi posibil cu un concept de igienă corespunzător”, a declarat Karl-Heinz Rummenigge pentru ziarul german Muenchner Merkur.

Orașele care urmau să găzduiască meciuri de la EURO 2020

Londra – finala şi o semifinală a turneului final al CE 2020
Munchen – un sfert de finală şi 3 meciuri din grupe
Baku (Azerbaijan) – un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe
Saint Petersburg (Rusia) – o partidă din sferturi şi alte 3 din grupe
Roma (Italia) – un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe

Oraşele  care urmau să găzduiască câte un meci din optimi şi alte 3 partide din grupe la CE 2020

Copenhaga (Danemarca)
București (România)
Amsterdam (Olanda)
Dublin (Irlanda)
Bilbao (Spania)
Budapesta (Ungaria)
Bruxelles (Belgia)
Glasgow (Scoția)

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!