De ce s-a întors în țară fiica lui Gică Hagi, după succesul din America

De ce s-a întors în țară fiica lui Gică Hagi, după succesul din America
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Kira Hagi, fiica lui Gică Hagi, a plecat la studii în America și începuse să își clădească un viitor de succes peste Ocean. Fiica regelui fotbalului românesc a decis, însă, să se întoarcă în țară.

S-a născut la Barcelona, pe când tatăl ei activa la clubul spaniol și a copilărit în Istanbul, când Hagi era la Galatasaray. A fost obișnuită cu locurile străine, departe de țara natală, așa că plecarea în America nu părea să îi facă probleme. Dar acum, la 24 de ani, își regăsește drumul și succesul în România.

”Când am plecat, am plecat cu gândul să rămân, după aceea m-am razgândit, pentru că mi-a fost dor de țară și de familia mea și să vă spun sincer iubesc România, o iubesc, sufletul meu e aici”, a recunoscut Kira Hagi, în cadrul emisiunii ”România, te iubesc”, difuzată de ProTv.

Kira este născută de Ziua Internațională a Teatrului și, fără să știe acest lucru pe atunci, a visat să devină actriță de când era copil.

A început să ia lecții de teatru din copilărie și prima piesă pusă în scenă a fost ”Fetița cu chibrituri”. A luat lecții de dicție și de canto. În ultimul an de liceu s-a pregătit cu actorul și profesorul Filip Ristovski care avea să-i dea replica în primul său film: ”București, te iubesc”. La îndrumarea lui Ristovski a aplicat la New York Film Academy unde a fost admisă în urma unei audiții care a avut loc la Londra și timp de trei ani a studiat, cu bursă, în Statele Unite ale Americii.

Filmul de absolvire a facultății i-a adus și un premiu important în America unde continua să meargă la audiții pentru diverse roluri.

”Când mă duceam la audiții îmi făceam o listă cu felurile în care mă refuzau. Nu ești foarte bună, e ok, dar nu ești persoana, nu arăți prea bine, arăți foarte bine, dar… Te simți prost pentru o zi și următoarea zi te trezești cu pozitivitate, ce să faci? În orice domeniu trebuie să ai perseverență, să iubești și să muncești foarte mult”, a povestit Kira, care dovedește astfel că mentalitatea de învingător este o trăsătură de familie.

În America a fost asistent de producător și câștiga suficient încât să se întrețină singură, dar dorul a adus-o acasă.

În România, și-a găsit locul pe scena Teatrului Nottar și, înainte de pandemise, a jucat în opt reprezentanții, cu casa închisă, în rolul Marthei Bibescu în piesa ”Martha și George”.

Pandemia a suspendat activitatea teatrelor din toată țara și Kira recunoaște că ea este totuși privilegiată, spre deosebire de alți tineri actori.

”Eu sunt privilegiată și la mine lucrurile sunt bine, nu am stresul de ziua de mâine și-mi pot crea oportunități și le pot construi”, a mărturisit Kira Hagi.

Când nu e la teatru, fiica lui Gică Hagi predă copiilor lecții de teatru la DallesGO.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!