Categories: Sp. individuale

Cristina Neagu resimte efectele COVID-19 în performanța de la Europene. Ce a mărturisit handbalista

Cristina Neagu resimte efectele COVID-19 în performanța de la europene. Ce a mărturisit handbalista.

Perioada post-coronavirus și efectele sale asupra Cristinei Neagu

La începutul lunii octombrie, Cristina Neagu s-a simțit rău și a făcut febră, iar testul RT-PCR a arătat că era infectată cu coronavirus. Handbalista a repetat testul peste o săptămână și rezultatul a fost negativ, ea scăpând rapid de Covid-19, dar virusul și-ar fi lăsat amprenta asupra stării sale fizice:

„Mă simt destul de rău fizic, e clar că nu sunt în cea mai bună formă a mea”, a recunoscut aceasta.

Revenită în activitate în noiembrie 2019, după 10 luni de la operația suferită la genunchiul drept, vedeta naționalei de handbal feminin abia își intrase în formă, până ce toate competițiile handbalistice să fie întrerupte din cauza numărului mare de cazuri, în primăvara acestui an.

Deși nu a avut nevoie de spitalizare, terapie intensivă sau respirație artificială pentru a învinge virusul, se pare că forma lui Neagu ar fi marcată de o diminuare a capacității pulmonare, fapt ce a dus la instalarea unei stări de oboseală și la o rezistență la efort mult mai scăzută. De altfel, deși ea a cerut să fie introdusă cât mai mult la meciurile de la Campionatul European din Danemarca, antrenorul Bogdan Burcea a decis să o folosească chibzuit în partida cu Polonia (28-24), după o evoluție sub așteptări în întâlnirea cu Germania (19-22).

Însă, forma fizică imperfectă nu a afectat faimoasele aruncări ale Cristinei, care a reușit în meciul cu polonezele cea mai puternică aruncare la poartă de la Europeanul de handbal, propulsând mingea în poarta adversă cu 129 km/oră. După schimbarea tacticii de către selecționer, Neagu a trecut de la 4 goluri din 14 aruncări și o evoluție atipic de ștearsă în meciul cu Germania, la 8 reușite și reasumarea rolului de lider al echipei în momentele importante în partida cu Polonia.

Potrivit medicilor, persoanele care se refac după ce au fost bolnave de Covid-19 pot pierde până la 30% din funcția pulmonară și pot avea dificultăți mari de respirație chiar și atunci când merg cu un ritm puțin mai alert. În cazul sportivilor de performanță, o pierdere de doar 5-10% a acestei capacități reprezintă diferența între forma sportivă optimă performanței și echivalentul a unei perioade lungi de inactivitate.

Cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European

Cristina Neagu (32 ani) a evoluat pentru Activ Ploiești (2005-006), Rulmentul Brașov (2006-2009), Oltchim Rm. Vâlcea (2009-2013), Buducnost Podgorica (2013-2017) și CSM București (2017-prezent). Ea a fost declarată de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii și este considerată cea mai valoroasă handbalistă din România din toate timpurile.

În palmaresul său de club se găsesc 1 trofeu Champions League, plus 2 finale jucate, 6 titluri, 3 Cupe și 3 Supercupe în România, 4 titluri și 4 Cupe In Muntenegru, în timp ce cu România are două medalii de bronz la CE și CM. Ea este cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European.

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago