Controlul ANAF de la FRF, sursă de scandal. Mesajul pentru ministru

Controlul ANAF de la FRF, sursă de scandal. Mesajul pentru ministru
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Controlul ANAF de la FRF a stârnit un nou scandal.După ce marți, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a pornit un control la Federația Română de Fotbal, aflăm astăzi în urma unui comunicat din partea Biroului de Presă al FRF, motivele anchetei și răspunsul acestora către ministru. Ancheta va dura câteva săptămâni și se pare că a stârnit numeroase reacții în lumea sportivă.

Marcel Paraschiv, Florin Prunea, Tudor Iacov, Dumitru Dragomir și Marcel Pușcaș se numără prin cei care aduc acuzații cu privire la federația condusă de Răzvan Burleanu

Florin Cîțu a decis începerea unei anchete după ce în spațiul public au apărut o serie de acuzații cu privire la sume de bani ce nu pot fi justificate în cadrul Federației Române de Fotbal, conduse de Răzvan Burleanu:

„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public”, a fost declarația lui Cîțu pe pagina de Facebook a Ministerului de Finanțe.

Răspunsul Federației Române de Fotbal a venit astăzi, în urma unui comunicat al Biroului de Presă:

„În urma anunțului domnului Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, privind un control fiscal, Federația Română de Fotbal își manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfășurării acestuia. Acțiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii șase ani proceduri financiar-contabile transparente prin raportări anuale detaliate, prin digitalizarea proceselor financiare (ERP & BI), prin introducerea sistemului exclusiv de plăți electronice pentru trasabilitatea oricărei tranzacții, prin crearea de proceduri interne pentru achiziții, cât și prin toate mecanismele ISO 9001 privind managementul calității proceselor administrative. Totodată, reamintim că Federația Română de Fotbal a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern, audit extern derulat de Deloitte România și o auditare specială a utilizării fondurilor externe realizată de BDO LLP London. Federația Română de Fotbal a început să implementeze încă din 2014 principiile bunei-guvernanțe, devenind în timp un model de bune practici recunoscut la nivel regional”.

Întreaga situație a pornit de acum câteva săptămâni, perioadă în care numeroase personalități din fotbalul românesc au scos la iveală o serie de nereguli la FRF, ce ar fi dus la acuzații de trafic de influență și apariția unor sume mari de bani ce nu pot fi justificate.

Printre cei care aduc acuzații la modul de conducere al FRF, se numără: Marcel Paraschiv, Florin Prunea, Tudor Iacov, Dumitru Dragomir și Marcel Pușcaș.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!