Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv își reiau activitatea

Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv își reiau activitatea

Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv își reiau activitatea, potrivit unui comunicat de presă publicat de Ministerul Tineretului și Sportului pe pagina sa oficială, în urma unei întâlniri de lucru între ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităților în aceste unități de învățământ, cluburi sportive școlare, licee și școli  gimnaziale cu clase cu program sportiv. Începând de astăzi, 29 iunie 2020, pot fi reluate activitățile sportive (antrenamente/participare la competiții oficiale) cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății 619/1077 din 12.06.2020, se arată în comunicat.

La această întâlnire au participat și reprezentanții federațiilor sportive – sporturi de echipă: Gheorghe Vișan, președinte FR Volei, Alexandru Dedu, președinte FR Handbal și Alin Petrache, președinte FR Rugby.

“Mă bucur că putem să facem acest anunț, al reluării activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, întrucât sportul deține  un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a  copiilor noștri. Au fost multe discuții  referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranța copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestui  dialog deschis cu MTS, se vor concretiza  câteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunța curând.”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

“Doresc să mulțumesc Ministerului Educației și Cercetării și doamnei ministru, Monica Anisie, pentru deschiderea și înțelegerea pe care ne-au arătat-o. Deschiderea CSS-urilor și a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului și mă bucur că am reușit acum să facem și acest pas! Sunt sigur că și colegii de la MEC vor reuși să gestioneze foarte bine această situație, la fel de bine cum au reușit să  organizeze desfășurarea în siguranță a examenelor de evaluare națională și bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit să îi avem alături de noi la discuția de astăzi și pe reprezentanții câtorva federații sportive naționale, pentru a exista acel dialog constructiv care să ne ofere și soluții, dar și viitoare parteneriate legate de competițiile sportive școlare. Mă bazez foarte mult pe ajutorul Ministerului Educației și Cercetării și, fără a exagera, doresc să spun că, în ceea ce privește relansarea sportului de masă în România, Ministerul Educației și Cercetării este principalul nostru partener.  Creșterea numărului orelor de sport și a numărului celor care fac sport, precum și crearea unor competiții sportive atractive,  care să implice cât mai multe școli și elevi de diferite vârste, reprezintă pariul nostru, al celor două ministere”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

 

Distribuie:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!