Cea mai mare jucătoare de handbal, depistată pozitiv la COVID-19

Cea mai mare jucătoare de handbal, depistată pozitiv la COVID-19

Cea mai mare jucătoare de handbal din lume, membră a echipei naționale de handbal din România și a formației CSM București, a fost depistată pozitiv la noul coronovirus COVID-19.

Cristina Neagu a fost confirmată pozitiv la testul RT-PCR pentru diagnosticarea Covid-19, test efectuat săptămâna trecută, anunță clubul bucureștean pe pagina oficială de website.

”Dorim să îi asigurăm pe toți fanii echipei noastre și ai Cristinei Neagu de faptul că starea generală de sănătate a sportivei este una bună, fiind în legătură permanentă cu staff-ul medical al echipei. Handbalista de la CSM București se află în izolare și se supune tuturor protocoalelor ce trebuiesc respectate”, se menționează în comunicatul oficial al clubului de handbal CSM București.

Potrivit reprezentanților CSM București, Cristina Neagu nu a intrat în contact cu nicio altă colegă din echipa de handbal, întrucât era în perioada de recuperare a umărului drept, după o intervenție chirurgicală. În acest timp, Cristina s-a simțit rău și a fost testată de COVID-19. După aflarea rezultatului, sportivele convocate la loturile naționale și cele care s-au aflat în pregătire la București au fost testate de minimum 2 ori de la apariția acestui caz, toate rezultatele fiind negative.

Cristina Neagu ar fi trebuit să joace, împreună cu echipa de handbal CSM București, în Liga Campionilor împotriva echipei norvegiene, Vipers Kristianstand. Meciul contând pentru etapa a IV-a a grupelor Ligii Campionilor este programat pentru sâmbătă, 10 octombrie. Echipa se va deplasa în Norvegia fără Cristina Neagu.

”Lotul echipei feminine a efectuat testul pentru deplasarea în Norvegia, rezultatele fiind negative, iar la sosirea în Kristiansand, întreaga delegație va intra în izolare și se va supune unei noi testări, conform prevederilor legale din această țară”, se mai arată în comunicatul oficial al CSM București.

Acesta nu este primul caz de COVID-19 din handbalul românesc. În ultima perioadă s-au mai înregistrat teste pozitive și la formaţiile masculine Minaur Baia Mare, CS Magnum Botoşani, CSM Bacău, precum şi la echipele feminine Gloria Buzău, HC Dunărea Brăila şi SCM Râmnicu Vâlcea.

”Clubul Sportiv Municipal București se află în legătură permanentă cu Cristina Neagu, pe care o așteptăm să revină cât mai repede la antrenamentele și la meciurile echipei. O asigurăm pe cea mai bună handbalistă a lumii că încercarea prin care trece nu reprezintă decât un nou prilej de a reveni și mai puternică și mai determinată, așa cum s-a întâmplat întotdeauna”, se menționează în finalul comunicatului oficial al echipei de handbal CSM București.

Jucătoarea noastră de handbal Cristina Neagu este cea mai apreciată handbalistă la nivel internațional, fiind desemnată de peste cinci ori cea mai bună handbalistă a lumii, grație performanțelor din Liga Campionilor la handbal feminin.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!