Ce se va întâmpla cu echipa de handbal feminin CSM București, finanțată din bugetul Capitalei

Ce se va întâmpla cu echipa de handbal feminin CSM București, finanțată din bugetul Capitalei
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Soarta echipei de handbal feminin CSM București, finanțată din bugetul Capitalei, se află în atenția publică după schimbarea conducerii Primăriei Capitalei, în urma recentelor alegeri locale.

Întrebat despre viitorul echipei de handbal feminin CSM București, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a recunoscut preocuparea pentru finanțarea echipei.

”Nu o să avem o decizie brutală în privința ei, dar o să avem o preocupare în ceea ce privește finanțarea ei pe anii următori”, a declarat Nicușor Dan, într-un interviu acordat RFI.

Edilul Capitalei a precizat că Primăria va continua să finanțeze echipa de handbal feminin CSM București, dar își dorește ca aceasta să atragă mai multe fonduri din alte surse decât cele de la bugetul local.

”Echipa de handbal este o oportunitate pe care noi o avem. Nu cred că a fost ‘vândută’ corect, în sensul de marketing, performanţa pe care ea reuşeşte să o susţină constant. Nu se pune problema desfiinţării în acest moment a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă”, a adăugat Nicușor Dan.

Potrivit noului primar al Capitalei, clubul sportiv trebuie susținut nu doar pentru echipa de handbal feminin, recunoscută pentru performanțele sale la nivel național și internațional, dar și pentru celelalte discipline sportive, inclusiv echipele de juniori.

„Clubul Sportiv Municipal are echipa de handbal pe care o cunoaştem cu toţii, dar are şi foarte multe echipe de copii şi juniori, pe care aş vrea să le păstrăm în continuare.”, a menționat Nicuşor Dan.

Înființat în anul 2007 de Consiliul General al Municipiului București, Clubul Sportiv Municipal București este în prezent o structură sportivă complexă, care cuprinde mai multe discipline sportive, precum atletism, baschet, handbal feminin, handbal masculin, motociclism, rugby, șah, volei feminin și volei masculin, dar și judo, kaiac-canoe, natație, tenis, scrabble și yachting.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!