Ce se întâmplă cu naționala de fotbal a Țării Galilor, după ce antrenorul echipei a fost arestat

Ce se întâmplă cu naționala de fotbal a Țării Galilor, după ce antrenorul echipei a fost arestat

Asociația de Fotbal a Țării Galilor a decis soarta echipei naționale după ce antrenorul echipei a fost arestat.

Selecționerul naționalei de fotbal a Țării Galilor, fostul mare fotbalist de la Manchester United Ryan Giggs, a fost reținut sub acuzația de violență domestică.

Deși antrenorul a fost eliberat pe cauțiune, Asociația de Fotbal a Țării Galilor a decis înlocuirea selecționerului de la cârma echipei naționale pentru următoarele trei meciuri ale echipei, programate pentru această lună, se arată într-un comunicat al oficialilor galezi, citat de DigiSport.

Sarcinile lui Ryan Giggs vor fi preluate de asistentul Robert Page, care va conduce naționala la meciul amical cu SUA (12 noiembrie) și la partidele din Liga Națiunilor contra Irlandei (15 noiembrie) și Finlandei (18 noiembrie).

Potrivit oficialilor galezi, decizia a fost luată de comun acord cu Ryan Giggs.

Fostul star de la United și actual selecționer la reprezentativei Țării Galilor a fost acuzat că ar fi agresat-o pe iubita sa, Kate Greville, cu care e împreună din 2017, după ce a divorțat de fosta soție, Stacey. Un reprezentant la poliției din Manchester a declarat pentru The Sun că “o femeie în vârstă de 30 de ani a fost găsită cu răni minore, dar nu ar fi cerut tratament. Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost arestat și este suspect pentru agresiune”.

Antrenorul naționalei Țării Galilor a dezminţit acuzaţiile de violenţă domestică, potrivit relatărilor presei britanice.

”Dl. Giggs dezminte toate acuzaţiile de agresiune formulate împotriva sa. El cooperează cu poliţia şi va continua să-şi ofere sprijinul în investigaţia ce se află în curs de desfăşurare”, a precizat un reprezentant al antrenorului de 46 ani.

Antrenorul Ryan Giggs conduce naționala Țării Galilor din ianuarie 2018, iar anul trecut a calificat echipa la EURO 2020. Galezii ocupă primul loc în grupa 4 din Liga B a Nations League, din care mai fac parte Finlanda, Irlanda și Bulgaria.

Distribuie:

Citeste si:

  • Rând pe rând, cluburile de fotbal aduc un omagiu. Napoli, în doliu...
  • Fotbalistul român care a neutralizat jocul lui Maradona la Mondialul d...
  • Mesajul lui Guardiola pentru starul Diego Maradona...
  • Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!