Ce fotbalist român este gata să cucerească optimile Champions League?

Ce fotbalist român este gata să cucerească optimile Champions League?
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Ce fotbalist român este gata să cucerească optimile Champions League? Meciul dintre Juventus și Dinamo Kiev de aseară, a marcat debutul oficial în Champions League a unui român, împotriva lui Mircea Lucescu.

Radu Drăgușin a debutat pentru Juventus în grupele Champions League!

Meciul dintre Juventus și echipa antrenată de Mircea Lucescu, a fost câștigat de echipa italiană, și i-a oferit prilejul lui Andrea Pirlo să îl introducă pe teren pe tânărul nostru jucător, Radu Drăgușin. Ajuns la Torino în vara anului 2018, Drăgușin s-a adaptat în anturajul echipei de seniori, fiind mutat la echipa mare încă de la începutul campionatului.

Vis transformat în realitate: coechipier cu Cristiano Ronaldo

După ce a semnat cu Juventus, Drăgușin s-a lovit rapid de modul în care italienii pregătesc jucătorii. Chiar dacă începutul a fost mai dificil, Drăgușin a reușit să evolueze într-un mod remarcabil în primul său an petrecut în Italia. În 12 luni, românul a pus 5 kg de masă musculară, a crescut până la 1.92 și s-a călit în cele 20 de meciuri jucate pentru echipa U17 a clubului.

La finalul sezonului 2018/2019, Radu Drăgușin a fost premiat drept unul dintre jucătorii de top ai Centrului de Juniori Juventus:

“Chiar şi prin comportamentul faţă de ceilalţi colegi, atat in timpul orelor de italiana, cât şi la alte cursuri, dă dovadă de educaţie şi colegialitate, fiind un adevarat exemplu”, spunea cei de la Juventus, despre Drăgușin, în 2019.

Până să debuteze pentru echipa mare a lui Juventus, Radu Drăgușin a evoluat pe rând la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.

Radu Drăgușin a semnat cu Juventus după ce a împlinit vârsta de 16 ani, fiind transferat în schimbul sumei de 250.000 de euro de la Sport Regal București, și reprezintă o mare speranță pentru naționala U21 a României, și ulterior spre naționala mare!

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!