Categories: Știri

Benny Adegbuyi asaltat cu mesaje de felicitare! “Ne mândrim cu astfel de oameni”

Lupta lui Benny Adegbuyi cu Badr Hari l-a ajutat pe sportivul român să intre în istoria sportului din România. Chiar dacă ascensiunea sportivului de-a lungul carierei a avut pași mici, perseverența și seriozitatea lui Benny Adegbuyi și-au spus cuvântul. Victoria în fața lui Badr Hari l-a făcut pe acesta al doilea cel mai cunoscut din Transilvania, imediat după Dracula.

S-au scris multe cuvinte de bine despre meciul lui Benny, toate rețelele de socializare au urlat “L-a bătut pe Badr Hari!”, cuvinte care nu sunt deloc mici, victoria în fața marocanului fiind o adevărată reușită care va rămâne în memoriile românilor mult timp de acum încolo.

Ne mandrim cu astfel de oameni doar cand reusesc performante deosebite. Benny s-a nascut si crescut la Cluj, in Manastur, dintr-o mama româncă și un tată nigerian. Sunt convins ca a avut o copilărtie grea cu toți copiii de pe stradă.  Aveam și noi, în Zorilor, pe Pasteur, un amic mulatru, iar copiii îi făceau viața grea, dar el era un munte de omenie și generozitate. ”Ciocio”, așa era poreclit, râdea mereu și era bine dispus toată ziua. Sunt convins că așa s-a întâmplat și cu Benny, în Mănăștur.

Acum, Benny a reușit o performantă unică in istoria K1. L-a învins pe campionul mondial, titratul Badr Hari. A fost un meci pe bune, nu șușele interne cu care suntem obișnuiți în ultimii ani. La final, Benny a fluturat drapelul României și l-a pus pe după umeri, cu mândrie.

Numele lui ar trebui să ne faca să ne simțim mândri mai des, și asta pentru că și Benny este român.”, a scris un român despre victoria lui Benny.

 

Cine este Benny Adegbuyi

Născut la Cluj-Napoca, Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi, poreclit „Mister Gentleman”, a avut o viaţă remarcabilă. Născut dintr-o mamă româncă şi un tată nigerian, Benny a fost crescut de la vârsta de 8 ani de mama sa, la Aiud. Şi în copilărie a practicat mai multe sporturi, printre care karate, box şi baschet. Mai ales că, datorită fizicului său împunător, era potrivit pentru sporturile de contact. Poreclit şi „Ciocanul”, datorită gabaritului său, Benny s-a antrenat o perioadă, în Bucureşti, sub comanda lui Alin Panaite. Apoi, şi-a continuat antrenamentele în Olanda. La un moment dat, în 2011, a şi jucat într-un film, „Forced to Fight“, având chiar rolul unui luptător!

Ce le-a transmis clujeanul Benny românilor!

După succesul uriaş pe care l-a obţinut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în duelul cu marocanul Badr Hari, considerat cel mai mare kickboxer din toate timpurile, Benny a avut un discurs superb, în care le-a mulţumit fanilor din România.

Hai România! O zic din nou! Mulţumesc tuturor fanilor care s-au uitat de oriunde din lume. România, Olanda, Maroc…Vă iubesc! Mă simt grozav, a fost un meci minunat, eu am greşit şi acest lucru m-a costat. Totul a fost dramatic, dar până la urmă am demonstrat că sunt al dracu de dur! Mă aşteptam ca el să insiste, el e o legendă, chiar dacă eu am câştigat astăzi. E puternic şi rapid, am făcut o greşeală şi m-a pus la pământ. Dar după cum am spus, sunt al dracu de dur şi ştiam că dacă rezist, el o să cedeze primul. Am simţit că loviturile mele sunt foarte dure, iar în runda a treia antrenorii mi-au spus să continui cu kickboxingul, să nu încerc să-l fac K.O. Cred că şi-a spart nasul pentru că a fost un uppercut la un moment dat. Dar eu îl respect şi îi mulţumesc că a accepat lupta, până la urmă el rămâne o legendă, probabil că all-time el e mai bun decât mine, dar azi eu am câştigat!”.

 

Distribuie:
Adrian Horeboiu

21 de ani, student la Facultatea de Medicină Veterinară, redactor

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago