Barcelona în pragul falimentului! Nu-și mai permit să-l țină pe Messi

Barcelona în pragul falimentului! Nu-și mai permit să-l țină pe Messi
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Barcelona trece printr-o perioada dificilă. Clubul spaniol are de plătit suma colosala de 421 mililoane de euro pentru a evita falimentul, doar că această sumă îi pune în dificultatea de a nu putea plăti salariile jucătorilor.

 

Barcelona a luat inițial măsuri prin reducerea de salarii a jucătorilor, dar se pare că acest lucru nu a fost de ajuns. Cel mai rău lucru pentru echipa catalană este plecarea lui Messi, care vrea să se mute în USA înainte de retragerea din fotbalul profesionist. Barcelona va fi nevoita să-l lase pe Messi să plece, deoarece clubul nu își mai permite să-i plătească salariul.

 

Noul președinte al Barcelonei, ce va fi ales la scrutinul de pe 24 ianuarie, are o misiune teribil de grea în 2021. ! Cotidianul La Vanguardia scrie că datoriile grupării blaugrana se apropie de un miliard de euro, după ce anul trecut deficitul a crescut până spre 400 de milioane. 

Pandemia a tras Brcelona mult în jos, iar sacrificiile făcute prin reducerea salariilor și decalarea unor plăți de 190 de milioane pentru următorii patru ani în cazul majorității jucătorilor nu pot redresa situația critică.

Barcelona nu-l mai poate plăti pe Lionel Messi

Debitele ajunseseră deja, înaintea răspândirii noului coronavirus, la aproape 500 de milioane, în condițiile în care echipa de pe Camp Nou plătește cele mai mari contracte, per total peste 390 de milioane de euro! Cifrele dezastrului conduc către o inevitabilă despărțire de Messi. 

Viitorul e în mâinile lui, ceea ce-a făcut pentru Barça e necuantificabil, dar clubul nu-și mai pemite salariul lui de 43 de milioane anual. Nu putem tăia costurile chiar de peste tot, altfel ajungem un club mic și trebuie să țintim mereu sus”, a explicat unul dintre pretendenții la șefie, Emili Rousaud. .

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!