Categories: Știri

Barcelona de nerecunoscut! Cel mai slab start din ultimii 29 de ani

Barcelona a fost învinsă de Atletico Madrid, scor 0-1, şi ocupă locul 12 în campionat. Catalanii au ajuns la cel mai slab start de sezon din ultimii 29 de ani.

Din sezonul 1991-1992 nu a mai avut Barcelona un start de sezon la fel de slab. În urmă cu 29 de ani, formaţia blaugrana avea o linie de clasamentă asemănătoare cu cea de acum. Catalanii înregistrau atunci trei victorii, două remize şi trei înfrângeri.

În actualul sezon, Barcelona a fost învinsă de Getafe, Real Madrid şi Atletico Madrid, iar situaţia pare una explozivă, catalanii au avut o campanie de transferuri dezamăgitoare şi problemele financiare se acutizează, astfel că fanii catalanilor nu prea au motive să zâmbească.

Motivele pentru care Barcelona a ajuns la cel mai slab sezon din ultimii 29 de ani

Barcelona stă pe un butoi de pulbere, mai ales după acţiunile lui Lionel Messi din această vară. Argentinianul şi-a cerut plecarea de la echipă, dezamăgit de situaţia în care a ajuns clubul. Umilită de Bayern Munchen în Liga Campionilor, formaţia blaugrana a fost la un pas să-şi piardă vedeta.

După săptămâni de incertitudine, Messi a hotărât că ramâne pe ,,Camp Nou”, însă a lăsat să înţeleagă că nu şi-a luat gândul de la plecare. Telenovela transferului nu s-a încheiat, dar fotbalistul de 33 de ani nu mai este la fel de decisiv pentru Barcelona ca în anii trecuţi. Din cele şase goluri marcate în actualul sezon, cinci au venit din penalty-uri, iar la capitolul pase decisive nu stă la fel de bine ca în anii trecuţi.

Lionel Messi nu mai este dorit în club

Cererea lui Lionel Messi a produs un adevărat şoc în club, astfel că argentinianul nu mai este dorit de angajaţii blaugrana. În numărul din luna decembrie al revistei FourFourTwo, jurnaliştii englezi au obţinut mărturia unei persoane din cadrul clubului, care spune totul despre situaţia tensionată.

Am fost foarte deranjaţi când Messi a decis să rămână. Toţi am fost. Ştiam că vor urma şi mai multe tăieri salariale, ceea ce s-a şi întâmplat, ca să-i fie plătit lui salariul. Îl iubesc pentru tot ce a făcut la acest club şi în fotbal, dar îmi iubesc familia şi vreau să am în continuare un loc de muncă”, a spus un angajat al clubului.

Campanie dezastruoasă de transferuri în vară

Barcelona nu a mai impresionat în mercato, aşa cum se întâmpla în anii trecuţi. Catalanii au realizat patru mutări, însă niciuna nu poate fi considerată un “crack”, un transfer de top. Pe “Camp Nou” au venit Miralem Pjanic (Juventus, 60.000.000 euro), Trincao (Braga, 31.000.000 euro), Sergino Dest (Ajax, 21.000.000 euro) şi Matheus Fernandes (Palmeiras, 7.000.000 euro).

Marea problemă a fost plecarea lui Luis Suarez, care nu a fost acoperită de oficialii Barcelonei. În locul uruguayanului, catalanii l-au vrut pe Memphis Depay, însă transferul nu s-a mai realizat. Ultima zi de mercato a adus un eşec pe “Camp Nou”, iar Barca a rămas fără un “număr 9” veritabil, motiv pentru care tricoul cu acest număr a ajuns la Martin Braithwaite.

Barcelona are probleme cu banii

Pandemia de coronavirus a afectat grav situaţia financiară a Barcelonei. Catalanii sunt nevoiţi să reducă plafonul salarial, care va fi mai mic cu 300.000.000 de euro faţă de sezonul trecut. În plus, oficialii clubului le-au cerut jucătorilor să accepte reduceri salariale, din moment ce 81% din veniturile clubului se duc în această zonă. Mai mult decât atât, datoriile catalanilor au ajuns la aproape 500.000.000 de euro.


Distribuie:
Adrian Horeboiu

21 de ani, student la Facultatea de Medicină Veterinară, redactor

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago