Avem o dată oficialăl! Când începe Australian Open, primul turneu de Mare Șlem

Avem o dată oficialăl! Când începe Australian Open, primul turneu de Mare Șlem

Avem o dată oficială! Când începe Australian Open, primul turneu de Mare Șlem din lume. Pandemia de coronavirus a dat peste cap competițiile sportive la nivel înalt.

8 februarie este data oficială de începere a turneului de la Australian Open!

Tenisul la nivel înalt a avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, atât în 2020, cât și în anul ce urmează. Autoritățile statului Victoria au decis amânarea turneului de Grand Slam din 2021. Asistăm astfel la o amânare cu trei săptămâni a competiției, ceea ce ne oferă data oficială de 8 februarie, pentru debutul turneului, potrivit Daily Mail. Programat inițial pe 18 ianuarie, decizia de a interzice călătoria jucătorilor spre Melbourne încă din decembrie, a dus la amânarea întregului turneu cu aproape o lună.

Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, va debuta pe 8 februarie 2021, cu trei săptămâni mai târziu faţă de data prevăzută iniţial, a anunţat joi Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP), confirmând amânarea în urma restricţiilor sanitare pe care organizatorii competiţiei de la antipozi le vor impune din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA şi AFP.

În ceea ce privește competiția masculină, calificarea se va desfășura între 10 și 13 ianuarie la Doha, în Qatar, iar jucătorii calificați se vor îndrepta spre Australia pentru a sta în carantină obligatorie timp de 14 zile, au precizat oficialitățile ATP. Din păcate, nu știm când se vor desfășura competițiile feminine de calificare.

Turneu marcat de condiții speciale, din cauza pandemiei

Perioada de carantină obligatorie va fi petrecută în anumite hoteluri, atent selecționate, iar jucătorii și apropiații lor vor fi autorizați să se antreneze până la cinci ore în decursul unei zile. De asemenea, transportul acestora va fi asigurat de organizatori. Sezonul 2021 din circuitul profesionist masculin de tenis va debuta cu turneele de la Delray Beach (Statele Unite) şi Antalya (Turcia), programate între 5 şi 13 ianuarie, potrivit calendarului comunicat oficial de AFP.

După calificările de la Doha (10-13 ianuarie), vor avea loc alte două turnee, de categoria ATP 250, ambele la Melbourne, între 31 ianuarie şi 6 februarie, înaintea Australian Open.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!