Australia și Noua Zeelandă vor găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023

Australia și Noua Zeelandă vor găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023

Consiliul FIFA a anunțat, în urma videoconferinței care a avut loc la finalul săptămânii trecute, că Australia și Noua Zeelandă au fost selectate ca gazde ale Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială a Federației Române de Fotbal, candidatura comună a federaţiilor din Australia şi Noua Zeelandă a primit 22 de voturi din cele 35 ale membrilor Consiliului FIFA, în timp ce Asociația Columbiană de Fotbal a obținut 13 voturi.

În urma succesului răsunător al ediției precedente, găzduite de Franța în 2019, Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023 va fi prima ediție la care se vor califica 32 de echipe, în loc de 16, cum a fost până acum!

De asemenea, acesta este primul eveniment de acest gen care va avea loc în Emisfera Sudică și primul care va fi găzduit de două confederații (AFC și OFC).

Cred că este visul oricărui fotbalist să aibă oportunitatea de a juca meciurile de la Cupa Mondială acasă, în fața propriilor suporteri, un vis pe care abia aștept să îl văd devenind realitate. Să joc pentru Matildas (n.r. echipa de fotbal feminin a Australiei) la Cupa Mondială pe care o găzduim va reprezenta vârful carierei mele, dar și cea mai bună oportunitate de a inspira fetele din toată lumea să joace fotbal”,a declarat căpitanul naționalei Australiei, Sam Kerr.

Aceasta este șansa noastră de a ne conecta cu suporterii noștri! Noi jucăm foarte rar meciuri acasă din cauza distanței de toate celelalte oponente, deci va fi o experiență epică!”, a declarat căpitanul Noii Zeelande, Ali Riley.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!