Antrenor emerit, victimă în incediul de la spitalul din Piatra Neamț. Mesajul său, cu puțin timp înainte să moară

Antrenor emerit, victimă în incediul de la spitalul din Piatra Neamț. Mesajul său, cu puțin timp înainte să moară
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Un important antrenor al sportului românesc se numără printre cele zece victime ale incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Cu doar câteva ore înainte de tragedie, apropiații primiseseră un mesaj de la acesta.

Federaţia Română de Lupte a anunțat decesul antrenorului emerit Mircea Covătaru, personalitate marcantă a luptelor greco-romane, ca urmare a incendiului produs sâmbătă seara la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț.

”Federaţia Română de Lupte anunţă cu regret dispariţia maestrului Mircea Covătaru, antrenor emerit al Clubului CS Ceahlăul Piatra Neamţ. O personalitate marcantă a luptelor greco-romane, maestrul a fost cel care a descoperit şi a şlefuit destinele numeroşilor luptătorii. FRL transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a postat Federaţia Română de Lupte pe pagina oficială de Facebook.

Antrenorul Mircea Covătaru, în vârstă de 74 de ani, fusese diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Și doar cu câteva ore înainte de incendiul care avea să-i fie fatal, antrenorul de lupte transmisese un mesaj apropiaților lui.

Dragoș Cîmpanu, unul dintre luptătorii formați de Mircea Covătaru, păstrase legătura cu antrenorul său în perioada de spitalizare.

”M-am simțit rău din cauza coronavirusului… Era cât p-aci să mă piardă, dar acum sunt bine, mi-am mai revenit! Sunt în regulă! Abia aștept să mă însănătoșesc și să ajung acasă. Să mă duc la mine, la țară…Sper să-mi revin complet și să o mai duc cât oi mai duce-o…”, au fost cuvintele antrenorului, povestite de Dragoș Cîmpanu pentru evz.ro.

În ziua nefastului eveniment, fostul elev al lui Mircea Covătaru a sunat din nou al spital, dar de această dată o asistentă i-a transmis că antrenorul său este bine, că nu sunt probleme. La câteva ore distanță, însă, antrenorul s-a stins din viață, nu din cauza virusului pe care spera să-l învingă, ci din cauza unui incendiu devastator izbucnit chiar în secția ATI.

Antrenorul Mircea Covătaru rămâne un nume important în istoria sportului românesc. Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972.

De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile Mircea secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși.

Mihai Cișmaș este un nume ”produs” de Mircea Covătaru și care în 1981 a adus României și clubului Ceahlăul medalia de bronz a europenelor de juniori. Mai târziu, același sportiv, dar fiind legitimat la alt club, a reușit să-și treacă în palmares și medalii la seniori, una de argint la europene, dar și una de argint și una de bronz la mondiale, ocupând și un loc 5 la Olimpiada din 1984.

Mircea Covătaru a mai fost antrenor la CS Ceahlăul, în perioada 2016-2019, și antrenor la loturile naționale din perioada 1980-1988. Printre luptătorii descoperiți și crescuți de el care au adus medalii clubului Ceahlăul se numără și Constantin Vardohlip, Marius Mustață, Vasile Luca. De asemenea, antrenorul emerit se mândrea cu două medalii de argint pe echipe, la juniori, cu CS Ceahlăul Piatra Neamț, și cu locul 5 pe țară în întrecerea seniorilor, cu echipa ce se numea atunci Reconstrucția Piatra Neamț.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!