Categories: Special

Amintirile unui campion! Singurul român care a reușit să îl doboare pe Floyd Mayweather

Amintirile unui campion! Singurul român care a reușit să îl doboare pe Floyd Mayweather.

Marian Leondraliu a povestit întâlnirea din ring cu Floyd Mayweather, acum mai bine de două decenii!

Floyd Mayweather Jr. este unul dintre cei mai mari pugiliști din istorie, iar asta o spune recordul incredibil pe care a reușit să îl instaureze în box: 50-0, neînvins de nimeni! Cunoscut și pentru averea incredibilă pe care a reușit să o câștige prin intermediul acestui sport, Mayweather este considerat a fi cel mai mare boxer din toate timpurile, reușind să fie campion mondial la cinci categorii, câștigând 15 titluri mondiale și campionatul liniar în patru clase de greutate diferite (de două ori la semimijlocie).

Însă, se pare că un român i-a pus mari dificultăți la începutul carierei acestuia, mai exact în timpul Campionatului Mondial din Berlin, în anul 1995. Este vorba despre Marian Leondraliu, în vârstă de 51 de ani, care a povestit ce s-a întâmplat cu adevărat acum mai bine de două decenii:

“Era foarte tânăr (n.r. – 18 ani)… Îl văd și azi cum boxează, la fel, defensiv. Pe atunci nu era foarte profesionist la umărul stâng, acolo i-am dat croșeu de dreapta peste umăul stâng, nu se astupa bine ca acum. El a dezvoltat o apărare excelentă la umărul stâng, un geniu! Într-un clinci i-am dat croșeu de dreapta, dar i l-am aplicat în tâmplă. Dacă era mai jos se termina meciul. El era la podea, era numărat. Si tot era groggy, dar când a zis arbitrul “box”, nu m-a mai lăsat să dau în el. Cum îl luam în primire, arbitrul zicea “stop, ai dat sub centură!” Și și-a revenit, a început să fugă, iar eu după el! A continuat meciul… S-a terminat 8-7 pentru el, eu îl loveam și nu punctau, el mă lovea în gardă și se puncta. Am fost supărat o lună, am avut un gol în stomac timp de o lună pentru că știam că aș fi avut culoar să ajung în finală și am pierdut în primul meci. Nu-mi imaginam acasă când mă antrenam că voi pierde eu în primul meci. Eram sigur că iau o medalie. A fost dureros, simțeam o apăsare în suflet și după o lună de la terminarea acelui meci”, a declaratt Marian Leondraliu, pentru cei de la Digisport.

Filmarea din timpul meciului a dispărut fără urmă!

Din păcate, filmarea meciului nu este disponibilă, fiind singura șansă de a-și demonstra supremația din ring:

“Nu am pregătit nimic special pentru că eram foarte bine pregătit, puteam să boxez cu oricine, oricând! Nu mi-e era frică de nimeni, pe mine nu mă bătuse nimeni în România în acea perioadă. Când știi că ești pregătit 100%, prinzi aripi. Am trăit un mare dezavantaj pentru că n-am putut niciodată să văd filmarea, așa o fi fost ordinul. În România s-a transmis meciul, iar carul de televiziune era lângă mine. Am întrebat pe cineva din TVR de filmare, cu mulți ani în urmă, și mi-a zis: “Mariane, nu există!”. “Cum nu există!?. Am apelat și în Germania, avem români acolo, chiar în structurile boxului, câțiva arbitri, foști pugiliști… I-am sunat, dar mi-au zis: “Mariane, televiziunea care a transmis Mondialul din Berlin a dat faliment!”. Ăsta e marele meu of, că nu pot să văd acea filmare. Dar bănuiesc că există o arhivă, sper să revăd meciul la un moment dat, e marea mea dorință. Toți mi-au spus că nu o mai pot găsi, dar mai am o speranță. Vreau să ajung în Bulgaria, pentru că la categoria mea a devenit campion mondial Serafim Todorov, suntem prieteni, și mă gândesc că poate are el toate meciurile categoriei. Nici pe YouTube nu există meciul”, a adăugat fostul pugilist român.

Repriza 1: Leondraliu – Mayweather 3-2
Repriza 2: Leondraliu – Mayweather 4-5
Repriza 3: Leondraliu – Mayweather 7-8

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago