Amânarea Jocurilor Olimpice duce la amânarea altor competiții sportive

Amânarea Jocurilor Olimpice duce la amânarea altor competiții sportive

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care trebuiau să se desfășoara în vara acestui an, determină amânarea altor competiții sportive.

Astfel, campionatele mondiale de atletism programate iniţial în luna august a anului viitor, la Oregon (SUA), vor avea loc în iulie 2022, pentru a nu se suprapune cu noua perioadă de desfășurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a anunţat World Athletics, forul internaţional suprem al acestui sport, preluat de Reuters.

”În contextul pandemiei de coronavirus, World Athletics susţine reprogramarea JO 2020 de la Tokyo în perioada 23 iulie – 8 august 2021, deşi acest lucru înseamnă şi amânarea cu un an a Mondialelor de atletism de la Oregon, prevăzute iniţial pentru 6 – 15 august 2021. Trebuie să fim flexibili şi să ajungem la un compromis, iar acum vom începe discuţii cu organizatorii Mondialelor de atletism pentru a pregăti competiţia pentru vara anului 2022”, se arăta într-un comunicat al WA.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism, britanicul Sebastian Coe, afirma că decizia de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un an, în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a scutit pe sportivi de o “tulburare mentală”.

“Noi nu vroiam ca sportivii să se găsească în situaţia în care să meargă la Jocuri împotriva recomandărilor guvernelor lor, poate chiar să încalce legea”, a declarat Coe pentru postul britanic de radio TalkSport.

“Şi desigur, în sufletul lor, exista mereu această preocupare, nu doar legată de propriul program de antrenament, ci şi de riscul de a se infecta ei, familiile lor, copiii lor, bunicii sau părinţii lor, iar noi am dorit să-i scoatem din această tulburare mentală cât mai repede posibil”, a indicat fostul preşedinte al comitetului organizator al JO de la Londra din 2012.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Distribuie:

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!