Amânarea Jocurilor Olimpice duce la amânarea altor competiții sportive

Amânarea Jocurilor Olimpice duce la amânarea altor competiții sportive

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care trebuiau să se desfășoara în vara acestui an, determină amânarea altor competiții sportive.

Astfel, campionatele mondiale de atletism programate iniţial în luna august a anului viitor, la Oregon (SUA), vor avea loc în iulie 2022, pentru a nu se suprapune cu noua perioadă de desfășurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a anunţat World Athletics, forul internaţional suprem al acestui sport, preluat de Reuters.

”În contextul pandemiei de coronavirus, World Athletics susţine reprogramarea JO 2020 de la Tokyo în perioada 23 iulie – 8 august 2021, deşi acest lucru înseamnă şi amânarea cu un an a Mondialelor de atletism de la Oregon, prevăzute iniţial pentru 6 – 15 august 2021. Trebuie să fim flexibili şi să ajungem la un compromis, iar acum vom începe discuţii cu organizatorii Mondialelor de atletism pentru a pregăti competiţia pentru vara anului 2022”, se arăta într-un comunicat al WA.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism, britanicul Sebastian Coe, afirma că decizia de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un an, în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a scutit pe sportivi de o “tulburare mentală”.

“Noi nu vroiam ca sportivii să se găsească în situaţia în care să meargă la Jocuri împotriva recomandărilor guvernelor lor, poate chiar să încalce legea”, a declarat Coe pentru postul britanic de radio TalkSport.

“Şi desigur, în sufletul lor, exista mereu această preocupare, nu doar legată de propriul program de antrenament, ci şi de riscul de a se infecta ei, familiile lor, copiii lor, bunicii sau părinţii lor, iar noi am dorit să-i scoatem din această tulburare mentală cât mai repede posibil”, a indicat fostul preşedinte al comitetului organizator al JO de la Londra din 2012.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!