Categories: Știri

A fost modificat calendarul competițional! De ce a fost luată această decizie

A fost modificat calendarul competițional! De ce a fost luată această decizie, în urma unei ședințe a Comitetului Executiv.

Modificarea calendarului competițional a fost decisă de Comitetul Executiv!

Calificarea tricolorilor U21 la EURO pentru a doua oară consecutiv, și preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, au fost motivele pentru care Comitetul Executiv al FRF a decis, în unanimitate, modificarea calendarului competițional.

Astfel, asistăm la o mutare a etapei din perioada 19-22 martie, la o dată ulterioară, decizia fiind aprobată de Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii de drepturi din Liga 1. Importanța celor două competiții internaționale pentru țara noastră, au fost mai presus de diversele neînțelegeri, așadar Mirel Rădoi și Adi Mutu vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a pregăti echipele naționale.

În luna martie a anului viitor, echipa naţională de fotbal a României va debuta în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, iar tricolorii Under 21 vor bifa a doua prezenţă consecutivă la Euro U21.

Luna martie, decisivă pentru fotbalul din România

ECHIPA NAŢIONALĂ – Preliminarii CM 2022

25 martie 2021  România – Macedonia de Nord

28 martie 2021 România – Germania

31 martie 2021 Armenia – România

SELECŢIONATA UNDER 21 – EURO U21 2021

24 martie 2021 România U21 – Ţările de Jos U21

27 martie 2021 Ungaria U21 – România U21

30 martie 2021 Germania U21 – România U21

Amânarea obligativității înscrierii unei echipe de fotbal feminin, o altă decizie

Tot în şedinţa de joi, Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu unanimitate de voturi Regulamentele de licenţiere şi fair-play financiar (inclusiv regulamentele de procedură ale comisiilor jurisdicţionale din cadrul sistemului de licenţiere/monitorizare financiară). Cu menţiunea că s-a aprobat cu unanimitate de voturi propunerea FC Viitorul de amânare cu un an a obligativităţii cluburilor din Liga 1 de a înscrie o echipă de fotbal feminin senioare, respectiv în sezonul 2021/2022:

„De asemenea, se aprobă cu unanimitate de voturi că se va clarifica în cuprinsul Regulamentului de licenţiere faptul că nu se vor cere dovezi cu privire la participarea în competiţii pentru echipele ale căror competiţii nu s-au desfăşurat/nu au început, dar va fi necesar să se facă dovada că echipele respective există şi se antrenează (de ex. Cererea de înscriere în competiţie va fi o dovadă suficientă în acest sens). În urma dezbaterilor, se aprobă cu unanimitate de voturi şi menţionarea expresă în cuprinsul art. 25 din RNLC că terenul de antrenament al echipei de seniori nu poate fi evaluat ca teren de antrenament pentru centrul de copii şi juniori. În ceea ce priveşte situaţia antrenorului principal se stabileşte cu unanimitate de voturi clarificarea obligaţiei de înlocuire a antrenorului principal în sensul că acesta trebuie înlocuit în maximum 30 de zile de la eliberarea postului. Respinge cu unanimitate de voturi restul propunerilor. Aprobă cu unanimitate de voturi clarificarea Principiilor de desfăşurare a competiţiilor în sezonul 2020/2021, în contextul pandemiei de CO-VID19 cu privire la faptul că în situaţia în care un club este sancţionat cu pierderea jocului cu 3-0, clubului respectiv nu i se vor mai aplica şi alte sancţiuni (inclusiv pentru nerespectarea protocolului medical la jocul respectiv sau sancţiuni pentru neprezentare)”, a menţionat frf.ro.

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago