7 filme despre fotbal de văzut până la reluarea competițiilor

7 filme despre fotbal de văzut până la reluarea competițiilor
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Marea majoritate a competițiilor de fotbal la nivel mondial sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. În aceste condiții, în care microbiștii nu pot merge pe stadion și nici să urmărească la televizor meciuri din alte campionate, Federația Română de Fotbal propune o listă de 7 filme despre fotbal care pot fi vizionate până la reluarea competițiilor de fotbal.

Pele: Nașterea unei legende (2016)
Filmul biografic prezintă povestea legendei fotbalului brazilian și mondial, plecată din una dintre cele mai sărace zone ale orașului São Paulo. Descoperă ascensiunea lui Pele și cum a reușit, la doar 17 ani, să impresioneze la prima Cupă Mondială, pe care a și câștigat-o.

United (2011)
Drama este bazată pe accidentul aviatic al echipei Manchester United din anii ’50, survenit lângă Munchen la întoarcerea din deplasarea pentru un meci din Cupa Campionilor. Personajul principal al poveștii este legendarul Sir Bobby Charlton, unul dintre supraviețuitorii dezastrului.

Goal! (2005)
Pelicula prezintă ascensiunea în fotbal a puștiului Santiago Munez, care prin pasiune și talent ajunge să semneze cu unul din cele mai renumite cluburi ale lumii.  Filmul îl are în distribuție și pe Marcel Iureș, alături de David Beckham, Zinedine Zidane, Raul sau Alan Shearer.

Montevideo, vidimo se! (2014)
Filmul prezintă aventura reprezentativei Iugoslaviei la prima Cupă Mondială, în Uruguay, 1930. Drumul nu este însă deloc unul fără peripeții, spre medalia de bronz a competiției supreme. Pelicula notată cu 8.3 pe imdb.com îl are în distribuție și pe renumitul actor Armand Assante.

Drumul spre victorie (1981)
Un clasic al cinematografiei, cu o distribuție de excepție (Michael Caine, Sylvester Stallone alături de Bobby Moore, Ardiles, Pele), spune povestea unor prizonieri din Germania Celui de-al Doilea Război Mondial care folosesc fotbalul pentru a trece peste momentele grele și pentru a evada.

Maradona by Kusturica (2008)
Documentarul centrat pe Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, urmărește viața controversată a argentinianului, inclusiv povestea celebrului gol marcat Angliei la Cupa Mondială, oferind o privire tulburătoare din interiorul unui personaj fabulos.

Gracie (2007)
O poveste emoționantă, inspirată din întâmplări reale, despre provocările și obstacolele pe care le întâmpină o tânără pasionată de fotbal. Descurajată de toți cei din jur și de evenimentele din viața ei, ea este hotărâtă să își pună în valore talentul și să devină o campioană.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!