Nadia Sports Experience, Ediția a II-a – Testează-ți aptitudinile de viitor campion!

Nadia Comăneci, simbolul gimnasticii în întreaga lume şi Preşedinţele Fundaţiei Nadia Comăneci  este promoterul proiectelor ce urmăresc crearea şi educarea viitorilor campini. De-a lungul timpului, Fundația Nadia Comăneci a derulat mai multe programe de susținere a gimnasticii românești,  dar și de încurajare a practicării sportului în masă.

În 2018, urmând modelul unui program similar coordonat de Nadia Comăneci în SUA, Fundația Nadia Comăneci a lansat proiectul „Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport, în sectorul 5”, un eveniment care s-a bucurat de  prezența a peste 2.000 de copii însoțiți de părinți. O bună parte dintre aceștia fiind ulterior înscriși la secțiile de sport ale CSS Steaua București.

Cei mai buni sportivi s-au bucurat și de burse semnificative pentru practicarea activității sportive.

Nadia Sports Experience – primul pas spre performanță sportivă

Proiectul „Nadia Sports Experience” își propune creșterea interesului pentru sport și pentru activități de mișcare în aer liber, pentru copii și întreaga familie, și familiarizarea copiilor cu diferite discipline sportive, precum și identificarea și selectarea unor copii cu potențial sportiv pentru cluburile sportive.

„Societatea noastră se confruntă astăzi cu multe paradoxuri. Spre exemplu, există tentația accesului la diferite gadgeturi – tabletă, smartphone, dar în același timp copiii sunt dornici în continuare să alerge, să petreacă timp în aer liber. În același timp, în multe discipline sportive se constată o lipsă a bazei de selecție, dar în același timp sunt copii care au potențial, abilități sportive care însă nu și-au descoperit talentul sau nu știu încotro să pornească pentru un start bun în sport.

„Nadia Sports Experience” este proiectul care își propune să aducă laolaltă antrenori și copii cu potențial sportiv, întrun cadru prietenos. Mă bucur că acest lucru a fost înţeles şi de toţi Consilierii Primăriei Sector 5, care au aprobat proiectul. Astfel, se poate dovedi că atunci când vrem, indifferent de opţiunile noastre politice, reuşim să realizăm lucruri bune pentru comunitate ”, explică Virgil Munteanu, vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.

„Noi avem acest proiect în SUA de mai mulți ani. Și ne-am gândit că poate fi o opțiune și pentru România. „Nadia Sports Experience” nu este neapărat despre performanță. Ci despre bucuria de a face mișcare, despre șansa de a descoperi tinere talente pe care le putem îndruma spre disciplina sportivă potrivită. Și este și despre distracție și timp de calitate petrecut în familie”, completează Nadia Comăneci.

Proiectul „Nadia Sports Experience” oferă șansa unică de a experimenta, de a-ți testa abilitățile sportive. Proiectul include un eveniment de două zile în cadrul căruia copiii pot încerca 10 discipline sportive, pot intra în contact direct cu antrenori experimentați, dar pot totodată să participe la jocuri și activități de mișcare alături de ceilalți membri ai familiei.

5-6 octombrie 2019, o nouă invitație la „Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport, în sectorul 5”

Anul acesta, Fundația Nadia Comăneci organizează a II-a ediție a „Nadia Sports Experience”. Iar în weekendul 5-6 octombrie 2019, lansează o nouă invitație la evenimentul „Pașaport pentru sport, în sectorul 5”.

Astfel, în primul weekend din luna octombrie, copiii sunt așteptați din nou în Parcul Sebastian din București pentru alte două zile de sport, distracție și mișcare.

Mai multe detalii aici

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)